Weekendul se termină într-o notă primăvăratică şi cu vreme caldă pentru data din calendar. De săptămâna viitoare însă, meteorologii anunţă o uşoară răcire a vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare slabe cantitativ.
Maine vremea ramane calda în mare parte din ţară şi doar în nord-est temperaturile vor fi mai potrivite pentru luna lui Gerar. Maximele zilei pornesc, aşadar, de la minus 1 grad în nordul Moldovei, însă în Banat se ating din nou 15…16 grade primăvăratice. Dar ploile încă sunt prezente local în nordul, centrul şi estul ţării, dar numai pe alocuri în celelalte regiuni, în timp ce în Moldova şi la munte, unde apar şi lapoviţe sau ninsori, apar din nou condiţii pentru depunere de polei. În plus, vântul se arată sprinten atât în Banat şi pe litoral, cât şi în zona montană înaltă.
Marţi însă, meteorologii anunţă vreme închisă, adică cer acoperit de nori şi, deci, temperaturile scad în majoritatea regiunilor, dar nu suficient de mult încât să ne ducă cu gândul la iarna din calendar. Vor fi minus 3 grade la amiază în nordul Moldovei, în timp ce în Banat încă se ating 13 grade generoase. Ploile vor fi prezente în mare parte din ţară şi chiar lapoviţa şi ninsoarea îşi fac apariţia din nou în estul ţării şi în zona de munte, unde sunt condiţii pentru depuneri trecătoare de polei. Vântul însă rămâne potolit şi doar în sudul ţării şi pe crestele montane înalte se arată mai nervos.
Miercuri rămâne vreme închisă şi din nou cad precipitaţii slabe în mare parte din ţară. La munte şi în nord vor fi lapoviţe şi ninsori, în rest predomină ploile, iar în sud-vest şi la munte vântul suflă agitat. Prin urmare, temperaturile continuă să scadă, la amiază în nordul Moldovei va fi destul de frig, cel mult minus 6 grade vor indica termometrele şi doar în Oltenia rămâne simţitor mai cald, 10 grade anunţă meteorologii pentru acestă regiune. Iar această tendinţă de scădere a temperaturilor se menţine şi în următoarele zile, astfel că spre sfârşitul săptămânii vorbim despre valori în jurul celor normale pentru final de ianuarie. Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi nu doar ploi, ci şi lapoviţe şi, trecător, chiar ninsori, nu doar la munte, ci şi în zonele mai joase de relief.