Consumati cu masura conserve si optati pentru cat mai multe produse proaspete, spun nutritionistii. Insa exista conserve hranitoare cu nutrienti usor de absorbit de catre organism.
O zacusca, o conserva de peste sau una de ciuperci. Desi sunt procesate, au multi nutrienti.
Orice conserva de legume este potrivita pentru sezonul rece daca a fost preparata doar cu sare si nu cu conservati de sinteza.
Tot legumele se pot conserva cu ajutorul hreanului ras.
Iar un suc de legume este bun de consum cateva luni doar cu ajutorul unei linguri de hrean ras. Si vinul se opreste din fermentatie cu aceeasi radacina.
De asemenea, consumati zacusca preparata acasa, cu ulei de masline rafinat. Acest tip de ulei nu se distruge prin prepararea termica. Si alaturi de toate acestea, de 2-3 ori pe saptamana, mancati peste din conserva.
Pestele conservat in suc propriu se consuma cu tot cu oase. Oasele contin cel mai bun calciu pentru organismul uman. Iar la desert, cateva fructe uscate natural ar fi perfecte.
Alaturi de orice preparat din carne merg perfect muraturile conservate in sare. Contin probiotice care va protejeaza colonul.