Seminţele de dovleac conţin un număr impresionant de nutrienţi esenţiali, astfel sunt un remediu care ajută la prevenirea multor boli. Seminţele de dovleac previn infarctul şi calmează durerile provocate de gută.

Datorită conţinutului bogat în magneziu, în fosfor şi în zinc, seminţele de dovleac sunt utile în mineralizarea oaselor, a dinţilor şi în afecţiuni ale prostatei (prostatită şi adenom de prostată). De asemenea, uleiul extras din seminţele de dovleac contribuie la scăderea nivelului lipidelor sangvine, este util în profilaxia şi în tratamentul afecţiunilor prostatei, are efect de stimulare a activităţilor hormonale în cazul femeilor şi creşte fertilitatea, scrie doctorulzilei.ro.

Magneziul este cel care împiedică formarea calculilor biliari şi renali, contribuie la formarea dinţilor şi a oaselor, ajută la buna funcţionare a creierului şi a muşchilor cardiaci, întăreşte organismul în faţa pericolului pe care îl reprezintă infecţiile, întârzie îmbătrânirea, reglează temperatura corpului, preîntâmpină atacurile de cord.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .