Consecvent încasator, poporul, deşi nu a rezolvat dilema “ Cum să ai un spate drept ?” a trecut la rezolvarea burţii: “Cinci metode de a te bucura de un abdomen extraplat ”.
Evident că o platitudine a stomacului poate distrage atenţia de la altele de gen, cum ar fi alea ale discursului electoral.
Şira spinării lipită de burtă nu este o boală cronică, ci apare pe neaşteptate, atunci când foamea este de gradul zero, iar norodul caută dude. Atunci, nici reducerea TVA la pâine nu va mai produce efectul scontat.
Scărpinatul pe spate – oarecum apropiat căutatului în coarne – este o îndeletnicire curentă a consilierilor de aleşi democratic. Excepţie face Dragnea, care preferă să fie gâdilat şi la orgoliu.
Este clar că a avea un spate meseriaş presupune un socru pe măsură, ceea ce poate sugera multe ălora dispuşi să vadă cum se scrie istoria.
Durerile din spatele gării sunt provocate de boli boiereşti asemănătoare cu alea din cot sau de bască.
Aplecarea istorică a neamului la cea mai mică adiere de vânt a presupus şi o varietate de plecăciuni, statul capră fiind – cel puţin în istorie – printre cele mai cunoscute.
Chiar şi pe Ion Iliescu îl durea spatele, ceea ce ne arată că Moscova credea în durerile lombare.
Este clar că o alifie dorso-ventrală antireumatică poate da luciu pielii şi sărăciei. Atrage fulgii de găină, nu investitorii. De asta, însă, trebuie lămuriţi protestatarii de la Pungeşti.
Birul în progresie artimetică pus în cârca neamului poate asigura un procent liniştitor în perspectiva viitoarelor alegeri. De altfel, a cârcoti a fost, dintotdeauna, prototipul disidenţei la români, indiferent cât se amăgesc unii că un motan şi-un arpagic pot schimba cursul unei istorii.
În cârca altora se pasează răspunderea, iar poliţiştii profită la sfârşit de an să-şi diminueze stocul de AN-uri: infracţiuni vechi sunt puse în cârca găinarilor.
“Întăreşte cocoaşa că mâine avem treabă” era un îndemn care ne arăta cât de mult era apreciată munca, în fapt fiind preferată ideea că lenea nu a omorât pe nimeni.
Folosirea, de către jandarmi, a vânei de bou, în altercaţii, chiar este, uneori, o soluţie…
Este relativ răspunsul la întrebarea cine pe cine cară în spate dintre PSD şi PNL ?
O prăjină pe spinare la timpul ei asigura victimei venirea minţii la cap fără să fie nevoie de fizioterapie şi de alte fiţe din astea.
Proverbe cu cămile nu se prea întâlnesc pe la noi, lumea preferând expresia “A bea ţuică precum boul apă”. Iar acolo unde dromaderul este folosit ca pilde, sunt înţelese greşit. Astfel, “Mai repede trece cămila prin urechile acului, decât…” nu trebuie tradus mot-à-mot. Căutaţi pe Internet !
Periculos la durerile de spate nu este când te apucă la tinereţe, ci când devin cronice la bătrâneţe; înseamnă că nu ai învăţat nimic, dar nici că trebuie să te hazardezi să dai sfaturi de comportament/atitudine nepoţilor.
De mare mirare este că, de-a lungul istoriei noastre strămoşeşti, comanda „Culcat ! Târâş pe coate şi genunchi !” nu a cunoscut o adaptare de genul… pe spate şi genunchi!”.
Florin TĂNĂSESCU