ROVINIETA 2014 pentru conducatorii de autoturisme se va scumpi cu 66% faţă de rovinieta plătita în anul 2013. Totodată preţul pentru rovinieta categoriei de vehicule de transport marfă şi persoane, pe anumite perioade, va fi mai ieftină decât în anul 2013.
ROVINIETA 2014. Discrepanţa de preţuri se datorează unui proiect DPIIS (Departamentul Proiecte Infrastructura si Investitii Straine) de modificare a legislaţiei cu privire la tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere, scrie eway.ro.
Comparativ cu un proiect de ordonanta elaborat anterior de instituţie pe aceasta temă şi cu reglementările în vigoare, noua variantă prevede majorarea şi scăderea mai multor tarife, eliminarea perioadei de valabilitate de 90 de zile şi adăugarea unui nou interval, de 10 zile, pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone.
Practic de la categoria autoturismelor va dispărea perioada de 90 de zile şi va apărea perioada de 10 zile în locul ei ca opţiuni de alegere a perioadelor valabile pentru rovinieta 2014.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .