Meteorologii anunţă pentru următoarele două săptămâni o răcire accentuată a vremii, urmată de apariţia ninsorilor. Potrivit ANM, în perioada 2-15 decembrie minimele termice vor fi sub pragul îngheţului.

Muntenia
În primele zile ale intervalului, până în data de 7 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 4…6 grade. În schimb media temperaturilor minime, de -5…-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. Începând din 8 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 2 grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -7…-5 grade, valori în creştere uşoară fiind posibile pentru zilele de 13…15 decembrie.

Până înspre 7 decembrie nu vor fi precipitații, apoi, îndeosebi între 7 și 9 decembrie, sunt de așteptat ninsori, în general slabe cantitativ.

La munte, în primele zile ale săptămânii 2-8 decembrie, dar posibil şi la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele climatologic normale, cu maxime în medie de -2…2 grade şi minime între -8 şi -4 grade. Mai rece va fi vremea în intervalul 7-13 decembrie, când media valorilor nocturne va coborî sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de -10 …-6 grade.

Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare după data de 6 decembrie, dar în special în ziua de 7 decembrie când ninsorile pot fi local mai consistente.