Gică Hagi a lansat un atac dur la adresa lui Victor Piţurcă. “Regele” a criticat faptul că, în ultimii doi ani, la echipa naţională nu s-a făcut nimic, deşi ar fi trebuit să se formeze o selecţionată tânără.
“În aceşti ultimi doi ani şi jumătate nu s-a făcut o echipă nouă, nu s-a construit nimic, nu s-a mizat pe jucători tineri ca să spunem acum că obiectivul este Euro 2016. Am pierdut doi ani şi jumătate şi totul s-a terminat! S-a optat pentru jucători de mare experienţă, şi în doi ani şi jumătate n-am văzut niciun tânăr“, a spus Hagi.
Hagi nu este optimist în privinţa calificării la Euro 2016, deşi vor fi prezente 24 de echipe: “Acum trebuie să mai stăm alţi doi ani şi jumătate pentru a căuta alţi zece tineri. Dar, poate pierdem din nou că este un risc să foloseşti tineri. Trebuie să ai răbdare cu ei. Piţurcă a riscat, a convocat jucători de 30 de ani şi lumea este nemulţumită. Eu i-am explicat lui Mircea Sandu că dacă nu bagi tineri trebuie să garantezi calificarea, pentru că altfel n-ai format un grup de viitor sub 25 de ani”.