Noi reglementări privind pâinea şi alte produse de panificaţie vor intra în vigoare de la mijlocul lunii ianuarie 2014, ca urmare a unui ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial. E vorba despre ordinul nr. 392/2013 privind stabilirea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează produse de panificaţie pe teritoriul României.
Conform recentului ordin, produsul de panificaţie – pâinea, cornurile, chiflele, batoanele, minibaghetele, franzeluţele, împletiturile etc. – este cel obţinut prin frământarea, fermentarea şi coacerea în condiţii adecvate a diferitelor sortimente de făină, utilizate singure ori în amestec cu apă potabilă, drojdie şi/sau culturi acidolactice, cu ori fără sare iodată, cu sau fără enzime, aditivi alimentari, auxiliari tehnologici, cu sau fără alte adaosuri. Excepţie de la această definiţie fac produsele de panificaţie cu umpluturi. Astfel, una dintre prevederile prezentului act normativ este că ,,nu se admite prezenţa în compoziţia produselor de panificaţie a coloranţilor, cu excepţia E 150 a-d la pâinea din malţ.

Mai multe amanunte in editia tiparita de maine a Ziarului Prahova.