CSU Sibiu – CSU Asesoft, astăzi, ora 16:15, Digi Sport 3

În „luna cadourilor”, elevii lui Arnautovic au parte de cele mai dure provocări ale primei părţi a sezonului. Dacă în EuroCup sunt obligaţi să arunce în luptă ultimele resurse pentru continuarea „expediţiei”, în campionat „alb-albaştrii” se deplasează în Ardeal, pe terenul unei echipe mult schimbate în bine comparativ cu ultimele ediţii.
Duelurile dintre sibieni şi ploieşteni au avut mereu un farmec aparte. Chiar dacă balanţa a înclinat de cele mai multe ori în favoarea campionilor en-titre, „vulturii” din Sala Transilvania au survolat îndeaproape targhetul performanţei, punctând, însă, mai degrabă la impresia artistică.
După doi ani la rând în care au ratat accederea în play-off, ardelenii au început ca din tun actualul sezon. Victoriile cu U Mobitelco, SCM Craiova şi Gaz Metan Mediaş au făcut din trupa lui Miodrag Perisic o candidată cu „acte în regulă” la ocuparea unei poziţii pe podiumul Ligii Naţionale. Bazându-se pe o garnitură de start bine structurată, în care fundaşii Ceskovic şi Bojovic aduc calitate şi claritate fazei ofensive, iar trio-ul american Austin – Nelson – Lee, un plus de forţă şi gabarit, CSU Sibiu a demonstrat că este o formaţie capabilă să pună probleme oricărui adversar, în special pe teren propriu.
În ultimul sezon, ambele confruntări directe între cele două echipe au avut acelaşi deznodământ. La Sibiu, ploieştenii s-au impus cu 83-71, pentru ca, în returul disputat la Brazi, campionii să-şi adjudece o nouă victorie, scor 79-66.
Bogdan Chitic