Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că disputele dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au ajuns la “o inflaţie de insulte şi acuzaţii”, criticând faptul că şeful statului face acuzaţii “râzând”, în vreme ce primul ministru “răspunde în treacăt”.
“Mai avem un an (până la alegerile prezidenţiale, n.r.) şi s-a ajuns la acuzaţie făcută cu steagul în spate, deci declaraţie oficială a preşedintelui României despre primul ministru că este profund corupt. E un scandal în orice ţară civilizată. Ce o să se mai întâmple peste un an? Se vor trage palme? Se va ajunge la bolovani aruncaţi la propriu în ferestrele unuia sau altuia dintre Palate? Unde se ajunge cu asta şi ce relevanţă are până la urmă?”, a întrebat retoric preşedintele PNL.
De asemnea, Antonescu a declarat că Traian Băsescu nu a prezentat nicio probă împotriva premierului, iar acuzaţiile făcute la adresa acestuia au fost “râzând”.
“O acuzaţie de acest fel să fie făcută fără niciun fel de probă, fără niciun fel de solemnitate dacă vreţi…deci nu poţi să acuzi primul ministru din ţara ta, tu ca preşedinte, că e «profund corupt» râzând. Se ajunge, pe de altă parte, că primul ministru la astfel de acuzaţii răspunde în treacăt, undeva, într-o altă acţiune…pe un alt şantier, aşa, că a venit vorba. Asta nu mai e în niciun fel normalitate”, a mai spus liderul PNL.
“Nu Victor Ponta este cel care trebuie să vină şi să dovedească faptul că nu e cu nimic corupt în anumite decizii politice ale sale. Asta este însă valabil în justiţie, corect era ca, dacă preşedintele avea elemente că anumite decizii ale Guvernului, ale primului ministru, ascund interese ilegitime, trebuia să facă o comunicare publică serioasă pe chestiunea asta, nu la supărare şi, aşa, în treacăt. Şi într-adevăr, vorba domnului Ponta şi vorba chiar a domnului Băsescu în altă situaţie, trebuia să se adreseze Parchetului”, a afirmat Antonescu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Victor Ponta este un premier “profund corupt”, care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil.