La Bușteni, în preajma Crăciunului, 14 familii de romi din localitate vor petrece sărbătorile în casă nouă. După ani de aşteptări şi umilinţe, în sfârşit acum au un loc al lor, de unde nimeni nu-i va da afară. Este vorba de chiriaşii din casele naţionalizate, care au pierdut locuinţele în favoarea foştilor proprietari.
La ceremonia de inaugurare a blocului de locuițe sociale pentru romii din Bușteni, au participat Artistul-politician Damian Drăghici, Codrin Scutaru, secretarul de Stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, și Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Vasile.
După tăierea panglicii, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, a înmânat cheile de la noile locuințe celor 14 familii de romi evacuate din casele retrocedate vechilor proprietari.
Pentru proaspeții locatari emoţiile au fost copleşitoare, iar cei care au primit cheia apartamentului spun că beneficiază de avantajul de a se muta în casă nouă, după ce au locuit ani de zile, în condiții improprii.
La finalul ceremoniei, Emanoil Savin a primit din partea lui Daniel Vasile, președintele Agenției Naționale pentru Romi, o plachetă, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă, felicitându-l totodată pentru implicarea sa în viața comunității locale.
Blocul de locuințe sociale cuprinde 14 unități locative, construirea acestuia începând din anul 2010. Până în prezent, valoarea investiției este de 1.411.504,81 lei. Autoritățile locale spun că încă un bloc de locuințe sociale, situat la aceeași adresă, va fi dat în folosință în perioada imediat următoare.
Cei care au intrat în posesia noilor locuințe beneficiază de acum de condițiile unui trai decent, asigurându-li-se toate utilitățile cu rețele exterioare de apă și canalizare, energie electrică dar și o microstație de epurare a apelor uzate.