Steaua CSM București – CSU Asesoft 53-71 (29-37)

Steaua CSM: Tudor, Gallimore, Nyakundi, Durasovic, Stănescu
CSU Asesoft: Adamovic, Szijarto, Marshall, Burlacu, Tica

Campionii și-au încărcat bateriile, în Liga Națională, înaintea dificilei partide de miercuri, din EuroCup, împotriva lui Hapoel Ierusalim. Jocul cu Steaua, trecut în „sertarul cu victorii”, a reprezentat pentru Arnautovic un bun prilej de a schimba liniile și de a mai odihni din piesele importante, care au instrumentat succesul din Bosnia.

Așa cum era de așteptat, antrenorul Asesoftului i-a oferit lui Marshall șansa să se integreze mai bine în sistem și să bifeze un „antrenament pe puncte” în perspectiva confruntărilor europene. Americanul i-a luat locul pe foaie conaționalului său, Mohammed, și, la fel ca la Aleksandrovac, a început în forță întâlnirea, înscriind pe pătrundere, după ce fostul jucător al „alb-albaștrilor”, Nyakundi, inaugurase tabela.

De altfel, bucureștenii au contat, în prima repriză, doar prin tandemul Gallimore – Nyakundi, cei doi împărțindu-și în mod echitabil aruncările în fața unei defensive luate, ușor, prin surprindere de deciziile acestora. Cu un joc mai așezat, în care Szijarto și-a recăpătat apetitul ofensiv prin 3 reușite de la distanță în primele două sferturi, ploieștenii au forțat doar atât cât a fost nevoie pentru a rămâne în permanență la conducerea jocului: 8-14 (min 4), 13-19 (min 9), 21-30 (min 15).

Asemănător jocului cu Igokea, campionii au suferit în plan ofensiv imediat după pauză. Într-un sfert 3 în care a marcat doar 9 puncte, încasând în schimb aproape dublu, CSU Asesoft a întâmpinat destule probleme și la nivelul conducătorilor de joc, atât Adamovic, cât și Dunn acumulând trei greșeli personale.
Nu a fost, însă, vorba decât despre o tresărire de orgoliu a băieților lui Mladen Jojic, care s-au văzut întrecuți la toate capitolele în ultimele zece minute. Guțoaia și Marshall au bifat intercepție după intercepție, înlesnind posibilitatea unor contraatacuri sigure, iar ploieștenii nu au avut absolut nicio problemă în a se impune la o diferență mai mult decât liniștitoare.