Un proces mai puţin obişnuit s-a derulat, în ultimele cinci luni, la Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Ploieşti, în care s-a judecat recursul declarat de către fostul primar al comunei Măgureni, Gheorghe Iarca, la o decizie a Judecătoriei Câmpina.
Este vorba despre o cauză ieşită din comun, care s-a finalizat prin admiterea recursului declarat de „inculpatul Iarca Gheorghe Iarca împotriva sentinţei penale nr. 154/30.04.2013, pronunţată de Judecătoria Câmpina”. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au casat, vinerea trecută, în parte în latură penală sentinţa atacată şi au încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, ca urmare a decesului acestuia.
Primul termen al recursului înaintat de Gheorghe Iarca a fost programat la data de 18 iunie 2013, la instanţa penală a Curţii de Apel Ploieşti. Asta a însemnat că procesul de la faza de recurs a început la câteva zile după ce fostul primar al comunei Măgureni a decedat. Astfel, de la mijlocul lunii iunie – cu inculpatul-recurent decedat – şi până săptămâna trecută, moştenitorii defunctului au fost citaţi pentru a se prezenta la instanţa de judecată şi, după cinci luni în care s-au dat mai multe termene în proces, judecătorii au încetat procesul penal împotriva fostului edil, dar, pe de altă parte, au şi admis recursul declarat de acesta, înainte de moarte.
Sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Mai multe detalii puteți afla în ediția tipărită de mâine a ziarului Prahova.