Avântul Reghin – CSM Câmpina 1-0 (0-0)

Stadion: ”Avântul”, Reghin. Spectatori: circa 200. A marcat: Georgely (77)/-.
Avântul: Negru – Hrişcă, R. Dan, Macarie, Truţă (cpt.) – Ungureanu (85 Merdariu), Luca – Moldovan (90+2 Rozemfeld), Bucin (59 Murar), Şaim – Kanyaro (65 Georgely). Antrenor: Adrian Enedy.
CSM: Panainte – M. Tudor, Lungu, V. Sandu (cpt.), Nincă – Filip – Catană (78 Dumitrescu), Burloiu, A. Ilie, Băcioiu – D. Nae. Antrenori: Valentin Sinescu, Robert Stoica, Marius Palancianu.
Avertismente: Macarie (73), Truţă (73), Şaim (90+3)/-.
Arbitri: Marius Naidin (Piteşti) – Cristian Lucaci (Baia Mare) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Observatori: Ion Coman (Târgovişte) – pentru arbitraj, Zoltan Karda (Odorheiul Secuiesc) – pentru joc.
Jucătorul meciului: Sorin Georgely (Avântul Reghin).

CSM Câmpina nu a reuşit să continue seria victoriilor în runda de la finele săptămânii trecute, atunci când elevii lui Valentin Sinescu s-au deplasat la Reghin, pentru jocul cu localnicii de la Avântul. Partida a avut loc pe un stadion medieval, cu o tribună deteriorată, doar suprafaţa de joc schimbând, câtuşi de puţin, impresia generală. Scorul final a fost de 1-0 pentru Avântul, dar înaintea partidei şapte jucători ai câmpinenilor au acuzat unele probleme stomacale, suferind de enterocolită: Panaite, M. Tudor, Lungu, Sandu, Nincă, Filip şi Nae. Din câte se pare, durerile de stomac au fost cauzate după ce au consumat mâncare alterată, cu o seară înainte, la o pensiune din Tg. Mureş. Chiar şi slăbiţi fizic, prahovenii au încercat să ofere o replică pe măsură, iar în minutul 33 au avut cea mai mare ocazie de gol, dar Nae, din poziţie de unu la unu cu portarul advers, a trimis mingea în apărătorul buturilor gazdelor. Până la acel moment, localnicii au trimis primul şut pe spaţiul porţii abia în minutul 30, prin Bucin, iar în finalul primei reprize doar Şaim a mai avut şansa golului pentru gazde, în minutele 40 şi 43.
Startul reprizei secunde a aparţinut celor de la Reghin, iar deja amintitul Şaim a fost foarte aproape de deschiderea scorului, reluarea sa trecând de puţin pe lângă poartă. Gazdele puteau beneficia de o lovitură de pedeapsă, la o împingere evidentă a lui Macarie, dar centralul partidei a rămas neînduplecat, deşi jucătorul amintit anterior şi Truţă au protestat vehement şi nu s-au ales decât cu câte un cartonaş galben (73). Singurul gol al partidei a venit în minutul 77, atunci când Ungur i-a pasat ideal lui Gergely, care din unghi a trimis mingea printre picioarele lui Panaite, portarul CSM-ului având partea sa de vină. Deşi tehnicianul Valentin Sinescu l-a introdus pe teren şi pe Cl. Dumitrescu, nerefăcut, pentru a forţa o eventuală egalare, tot localnicii au avut prim planul în finalul jocului, acelaşi Gergely având mai multe ocazii de a marca, printre acestea numărându-se şi o bară transversală (79).
Aşadar, după patru succese consecutive a venit şi o înfrângere pentru CSM Câmpina, iar la finele săptămânii urmează să întâlnească, la Strejnic, pe Conpet Ploieşti, în prima etapă a returului.
Marcel MARIN