• Stanciu spune că nu demisionează, ci că a fost vorba despre nişte „discuţii contradictorii”

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti – brezeanul Sever Stanciu, a declarat, pentru ziarul Prahova, că a avut nişte “discuţii contradictorii” cu ministrul Pădurilor, Lucia Varga, referitor la problemele apărute în defrişarea pădurilor din judeţul Argeş, care este în aria de competenţă a ITRSV Ploieşti.
“Nu este vina mea, deci nu demisionez”, a precizat Sever Stanciu, după ce ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, liberala Lucia Varga, a sugerat demisia şefului ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu.
Vineri, 1 noiembrie, ministrul delegat pentru Păduri, Lucia Varga, a anunţat că a cerut demisia şefului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti, Sever Stanciu, fiindcă acesta nu a dispus controale cum ar fi trebuit în condiţiile în care aproape o mie de hectare de pădure au fost defrişate fără acte. Varga a declarat că s-a făcut un control în judeţul Argeş care arată că 915 ha de pădure au fost tăiate dintr-o zonă de protecţie, fără acte, şi că s-au făcut drumuri în foste zone împădurite.
Drept urmare a acestor constatări, ministrul a declarat că a cerut demisia şefului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Ploieşti, Sever Stanciu, şi că, dacă acesta nu se va conforma, va propune aducerea lui în faţa unei comisii de disciplină. „Sunt ITRSV care, încă, închid ochii la furtul de lemn, în care curăţenia trebuie să continue. Am constatat că există astfel de inspectorate care nu realizează un control eficient, şi mă refer la ITRSV Ploieşti, şi am cerut detalii despre neimplicarea inspectoratului în furtul de lemn din judeţul Argeş. Am constatat că, în Argeş, raportul de control înaintat este bine întocmit şi, din păcate real. A fost făcut în acest an un control în judeţul Argeş de către ITRSV Cluj, ITRSV Braşov, împreună cu Poliţia Română şi Parchetul Argeş. Am cerut demisia inspectorului şef al ITRSV Ploieşti, Sever Stanciu, iar dacă refuză să îşi dea demisia, voi convoca, săptămâna viitoare, comisia de disciplină pentru analiza faptelor constatate în raport. Raportul stabileşte şi fapte de natură penală pentru care echipa de control a înaintat dosarele”, a spus Varga.

Violeta STOICA