Vremea începe să-şi piardă încet-încet din aspectul mai prietenos decât prevede data din calendar. Cerul începe să se înnoreze în mai multe regiuni, dar precipitaţiile vor fi slabe cantitativ, în timp ce temperaturile rămân peste media multianuală specifică acestei perioade, informeaza Romaniatv.net.

Astazi vremea se schimba in jumatatea de nord-vest a tarii, adica norii acopera cerul o buna parte a zilei si local aduc ploi slabe. In celelalte regiuni cerul e variabil, cu ceva mai multi nori doar din cand in cand si cu ceata dimineata pe arii restranse in zonele joase, izolat asociata cu burnita sau ploi slabe. Vantul sufla mai tare pe crestele muntilor şi este destul de alert si in Moldova si in Dobrogea. Dupa amiaza asteptam maxime in general cuprinse intre 13 grade, in Maramures, si cel mult 20 de grade, in sudul Banatului.

Ziua de luni vine cu temperaturi peste cele obisnuite in a doua decada a lunii noiembrie, mai putin in nord-vest unde e usor mai rece, pana aproape de mediile multianuale. Vorbim asadar despre maxime cuprinse in general intre 9 grade, in nordul Moldovei, si cel mult 20 grade, in centru. Norii domina cerul in majoritatea regiunilor insa precipitatiile sunt putine, doar ploi slabe sau burnita pe arii restranse. Vor fi conditii de ceata, mai ales in sud-estul tarii. Vantul e o idee mai alert in jumatatea sudica iar lam unte va sufla cu putere.

Marti vremea va fi mohorata in sudul si in estul tarii, partial si in centru. Nori josi acopera cerul in cea mai mare parte a zilei, nu lipseste ceata, posibil persistenta in unele zone si asociata cu ploi slabe si burnita. In celelalte regiuni vremea e mai placuta ca aspect, cu cer variabil si doar izolat ploi slabe, izolate. Vantul nu pune proboleme in nicio regiune a tarii , sufla cel mult moderat in sud si in sud-est. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 10 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Dealurile de vest.