Luni în sudul şi estul ţării vremea va fi destul de mohorâtă, izolat sunt de aşteptat şi ploi slabe sau burniţe, iar temperaturile nu vor face excese de niciun fel, rămânând cele potrivite pentru această dată. În regiunile intracarpatice va fi uşor mai cald, căci după ce se risipeşte ceaţa prezentă pe alocuri în zori de zi, soarele predomină. Vântul doar în Banat dă semne de agitaţie, astfel că la amiază vor fi temperaturi de la 5-6 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova, până la 14 grade în Dealurile de Vest.

Marţi vremea se mai încălzeşte şi temperaturile vor fi uşor mai mari decât normele perioadei, cu valori de la 8 grade în estul Transilvaniei, până la 14 grade în Dobrogea. Această încălzire nu este însă datorată soarelui, destul de puţin prezent, fiindcă peste zi predomină norii, îndeosebi în sudul şi estul ţării, iar izolat se aşteaptă ploi slabe şi burniţe. Vântul cald de sud, din ce în ce mai sprinten în mare parte din ţară, dar mai ales în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului şi crestele montane înalte, este cel care determina regimul termic mai ridicat.

Miercuri încălzirea vremii continuă, vântul alert dinspre sud încă se resimte în vestul şi estul ţării, ca şi la munte, iar la amiază vor fi maxime de la 10 grade în estul Transilvaniei, până la 17 grade în Dobrogea. Fără prea mult soare însă, cerul se acoperă din când în când de nori, mai ales în jumătatea de vest a ţării, unde local plouă slab, în timp ce în restul teritoriului ploile îşi fac aparitia doar izolat.

Joi vremea se menţine caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, cu maximă între 10 şi 18 grade. Vântul nu va fi intens, însă cerul va fi temporar noros şi la nivel local se vor înregistra ploi în jumătatea de vest a ţării şi izolat în rest. Pentru ultimele zile din săptămână tendinţa este ca vremea să rămână caldă, deşi ploile sunt din ce în ce mai multe şi mai bogate, în toate regiunile ţării.