Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a lansat mai multe propuneri care vor fi consemnate într-un document oficial

În cadrul Consiliului Naţional al PSD, organizat la Bucureşti pe 8 şi 9 noiembrie, Mircea Cosma – preşedinte al Organizaţiei Prahova a PSD – a avut o serie de intervenţii, propunerile acestuia urmând să fie consemnate într-un document oficial al partidului.

Liderul social-democraţilor prahoveni, Mircea Cosma, ne-a declarat, ieri, că la Consiliul Naţional al PSD a făcut mai multe propuneri, atât în cadrul dezbaterilor organizate pe domenii, cât şi la reuniunea Ligii aleşilor locali ai partidului. ”În cadrul atelierului pe teme economice, am propus lansarea unui proiect de reindustrializare a României pe conceptul de parc industrial. Am lansat această idee pornind de la experienţa pe care o are judeţul Prahova la acest capitol, dar mai ales datorită succesului înregistrat după înfiinţarea lor. După cum se ştie, Prahova – respectiv Consiliul Judeţean Prahova – a lansat ideea de parc industrial, care a devenit un model pe plan naţional. Având în vedere că în judeţ sunt zece parcuri industriale, care au generat dezvoltare şi apariţia de noi locuri de muncă, acest concept poate constitui baza unui proiect care se poate aplica pe plan naţional”, ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele Organizaţiei Prahova a PSD. În cadrul reuniunii Ligii aleşilor locali ai PSD, în calitate şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, printre intervenţiile făcute de Mircea Cosma, una a vizat impozitul pe venitul global (IVG), propunerea fiind ca, pe viitor, cotele defalcate din IVG să fie transferate acolo unde cei care contribuie prin taxe şi impozite la cheltuielile publice îşi au domiciliul, şi nu acolo unde lucrează, aşa cum se întâmplă acum. O altă propunere pe care acesta a mai lansat-o a fost aceea ”ca şi judeţele să aibă posibilitatea să investească în parcurile industriale din străinătate, cu precădere în Republica Moldova”. Iniţiativa a fost făcută în contextul în care, în luna august a.c., Consiliul Judeţean Prahova, alături de Guvernul Republicii Moldova şi Primăria Cimişlia, a fost partener în demararea primului parc industrial de tip greenfield din ţara vecină, care urmează să fie finalizat peste cinci ani. De la liderul social-democraţilor prahoveni am mai aflat că, urmare a unei expuneri susţinută în cadrul dezbaterilor pe domenii de către prof.univ.dr.ing Ion Mălureanu, de la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, luna viitoare, la universitatea ploieşteană va fi organizată o dezbatere în domeniul geologiei, în care va fi abordată şi o temă de strictă actualitate – aceea a gazelor de şist, la care vor participa numeroşi oameni de ştiinţă. Nu în ultimul rând, Mircea Cosma ne-a mai precizat că, în cadrul lucrărilor Consiliului Naţional al PSD, ministrul Dan Şova a anunţat faptul că, în baza unei modificări, coridorul IV Pan-European va trece şi prin Prahova, investiţia urmând să se realizeze cu bani europeni. Informaţia a fost făcută publică în contextul în care, la jumătatea acestei luni, va fi semnat contractul pentru realizarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov.
Reamintim că Mircea Cosma a condus delegaţia de 200 de reprezentanţi din judeţ care s-a alăturat, la sfârşitul săptămânii trecute, celor peste 4.000 de social-democraţi din ţară care au participat la Consiliul Naţional al PSD, desfăşurat la Bucureşti.
N.DUMITRESCU