CSU Asesoft – Lukoil Academic 72-85 (31-38)

CSU Asesoft: Adamovic, Mohammed, Marshall, Burlacu, Tica
Lukoil Academic: White, Avramov,
Tucker, Lalic, Achara

Ieşirea în decor, din partida cu Lukoil Academic, le-a dat planurile peste cap băieţilor lui Vladimir Arnautovic. După două înfrângeri consecutive în EuroCup, antrenorul campioanei este nevoit să reconfigureze traseul corabiei ploieştene, care începe să piardă viteză în lupta pentru podiumul grupei E.
În faţa unei apărări agresive, cu centrul de greutate jos, ploieştenii nu au avut deloc viaţă uşoară în „Olimpia”. Aproape toate deciziile importante i-au fost încredinţate lui Adamovic, bosniacul realizând un prim sfert de excepţie, cu 9 puncte şi 3 pase decisive, datorită cărora CSU Asesoft a reuşit, pe final, să preia conducerea.
Conştienţi că o nouă înfrângere este sinonimă cu eliminarea, bulgarii au strâns rândurile şi, profitând de lipsa de coeziune afişată de campioni sub panouri – unde finlandezul Lee nu a fost în apele sale, au trecut la timonă. White şi Avramov au „înţepat” defensiva gazdelor prin coşuri de la distanţă, dar şi prin acţiuni în viteză care au destabilizat sistemul gândit de
Arnautovic, iar, la jumătea meciului, balanţa înclina în favoarea bulgarilor, scor 31-38.

Tăcerea mieilor

Americanii Tucker şi White, acompaniaţi de grecul Verginis, au pus, la reluare, Asesoftul sub presiune. Un parţial de 19-8 al lui Lukoil a redus la tăcere inimosul public ploieştean şi
Arnautovic a cerut timp de odihnă, pentru a retrasa schemele de joc. Pauza le-a prins bine elevilor săi, care, până la intrarea în sfertul decisiv, au reparat pe jumătate ecartul de aproape 20 de puncte existent la un moment dat.
Împinşi de la spate de peste 2.500 de fani, campionii au jucat cu sufletul ultimele zece minute. Inconstant pe faza ofensivă, Dunn şi-a găsit utilitatea în defensivă, salvând două situaţii „de inferioritate”, iar ploieştenii începeau să spere. Din păcate, în zadar, întrucât bulgarii au tratat cu mult calm momentele cheie, apropiindu-şi încet, dar sigur, victoria. Peste o săptămână, CSU Asesoft va juca tot pe teren propriu, împotriva ruşilor de la Khimki, pe care, în runda inaugurală, i-a învins chiar la Moscova.

Coregrafie plină de culoare

Revenirea în Sala Olimpia şi parcursul bun al favoriţilor, în campionat şi EuroCup, au creat emulaţie printre fanii ploieşteni. La meciul cu Lukoil Academic, suporterii Asesoftului au „îmbrăcat” arena în alb şi albastru, iar steguleţele tricolore au fluturat în voie la tribuna din spatele celor două bănci tehnice.
Bogdan Chitic