Grupul de iniţiativă al Platformei Naţionale pentru Educaţie invită furnizorii de servicii sociale şi educative să se înscrie pe harta serviciilor socio-educaţionale. Pentru înscriere nu este nevoie decât de completarea unui formular online, ce se găseşte pe site-ul www.pentrueducatie.ro, la butonul ,,Adaugă un serviciu’’. De altfel, şi harta respectivă poate fi accesată de pe acelaşi site.
Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este un proiect care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali – publici şi privaţi – să promoveze soluţii pentru reducerea şi prevenirea abandonului şcolar. Totodată, prin înfiinţarea acestei hărţi – ce conţine baza de date de resurse şi servicii de la nivelul unei zone – se doreşte realizarea unui parteneriat real între sectorul public, sectorul privat, sectorul neguvernamental, mass-media şi comunitate. Autorităţile publice pot utiliza această hartă în procesul de elaborare a strategiilor judeţene şi locale, atât pentru planificarea resurselor existente, cât şi pentru necesitatea identificării altor resurse, în concordanţă cu cerinţele fiecărei comunităţi. Pentru membrii comunităţii harta respectivă aduce de asemenea o serie de avantaje, precum creşterea accesului la diverse tipuri de servicii; oportunitatea de a alege furnizorul care să răspundă criteriilor personale, cum ar fi de exemplu proximitate, disponibilitate, calitate etc.; accesarea tuturor informaţiilor într-un mod rapid şi eficient şi vizualizarea rapidă a tuturor serviciilor existente la nivelul judeţului. De cealaltă parte, pentru furnizorii de servicii, existenţa acestei hărţi înseamnă recunoaşterea activităţii lor atât în cadrul comunităţii de practică, dar şi la nivelul publicului larg; facilitarea comunicării cu alte organizaţii, posibilitatea de noi parteneriate; facilitarea comunicării între specialişti atât din acceaşi zonă cât şi din zone diferite de intervenţie; creşterea calităţii serviciilor prin posibilitatea de a orienta beneficiarul către alte tipuri de servicii de care are nevoie; facilitarea comunicării cu beneficiarii.
Harta serviciilor socio-educaţionale este o activitate derulată în cadrul campaniei de prevenire a abandonului şcolar şi creştere a participării şcolare ,,Hai la şcoală!’’, dezvoltată la nivel naţional de UNICEF România. Platforma Naţională pentru Educaţie este o iniţiativă susţinută de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Fundaţia World Vision România.
C.D.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTur perfect
Articolul următorFructul care te poate ucide