O veste bună, în plin sezon de încălzire, la Ploieşti, a venit, ieri, din partea primarului Iulian Bădescu: începând cu întreţinerea aferentă lunii ianuarie 2014, ploieştenii vor avea parte de o scădere a preţului la agentul termic, după ce actualul tarif al gigacaloriei va fi modificat, pentru prima dată, în minus.

Deşi, deocamdată, nu se cunoaşte care va fi valoarea acestei scăderi de tarif, edilul Ploieştiului a precizat, însă, că săptămâna viitoare vor fi fundamentate foarte clar aceste propuneri făcute în cursul unei întâlniri cu reprezentanţii Dalkia. „Săptămâna viitoare, după fundamentarea noului tarif, documentul va fi transmis spre aprobare către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi, ulterior, va fi supus aprobării consilierilor locali fie în luna decembrie, fie, cel târziu, în prima parte a lunii ianuarie. Micşorarea de tarif va produce efecte începând cu luna ianuarie”, ne-a declarat primarul Iulian Bădescu.
În prezent, preţul gigacaloriei facturat populaţiei este de 231 de lei inclusiv TVA, preconizându-se o scădere cu câteva procente începând cu anul viitor.
În prezent, 1600 de asociaţii de proprietari din Ploieşti sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire – agentul termic furnizat de Dalkia. 33 de asociaţii nu beneficiază de agent termic pentru datoriile înregistrate la furnizor, dintre acestea 21 având întreruptă doar alimentarea cu încălzire, iar restul de 12 nebeneficiind nici de apă caldă şi nici de căldură.
În municipiul Ploieşti, circa 7000 de apartamente sunt deconectate de la sistemul centralizat, estimându-se că aproximativ jumătate dintre acestea au fost deconectate legal. După deconectare, 629 de apartamente nu dispun de sistem de încălzire, iar restul de 6371 au, potrivit informaţiilor oficiale, centrală termică proprie.
Propunerea de micşorare a tarifului va fi fundamentată şi comunicată public pe site-ul Primăriei Ploieşti – www.ploiesti.ro.

V.STOICA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTur perfect
Articolul următorFructul care te poate ucide