Într-o perioadă în care agitaţia şi conflictul s-au furişat în orice domeniu, tulburând orice linişte care dădea semne că se poate aşterne, cu condiţia să i se facă şi loc, se mai întâmplă şi lucruri deosebite.
Recent, un român a fost inclus în topul Time 2013 al celor mai influenţi tineri din lume. Are 19 ani şi a câştigat marele premiu de 75.000 de dolari la un celebru concurs în domeniul ştiinţei, organizat în SUA. A fost nominalizat pe locul al nouălea în acest top pentru creaţia sa: o maşină low-cost care nu are nevoie de şofer.
Cu toate că nu în fiecare zi se întâmplă astfel de evenimente demne de apreciat, includerea românului în topul celor mai influenţi tineri din lume, în acest an, nu a prea fost anunţată pe la emisiunile de ştiri din România, cu litere de-o şchioapă, pe banda galbenă, la breaking news! Şi asta din cauza faptului că ştiri de ultimă oră s-au considerat a fi iminentul divorţ al Biancăi de soţul său, Victor Slav, că fosta „zână a surprizelor” l-a dat uitării pe Junior şi e pe cale să se mărite, că la Oana Roman mai e puţin şi vine barza, că ninge ori că a mai avut loc un cutremur în Vrancea de vreo trei grade şi ceva, deşi specialiştii în domeniu susţin că, în acest caz, este vorba despre o activitate seismică normală.
Din păcate, în goana de a se scoate din orice senzaţionalul, astfel încât posibilii ochi sau posibilele urechi de telespectatori/ ascultători să vadă şi să audă nemaiîntâlnitele evenimente, s-a uitat să se mai vorbească şi despre normalitate, despre lucrurile bune care se mai întâmplă în România.
Dacă lucrurile sau situaţiile ar fi cântărite la adevărata lor valoare şi nu s-ar mai produce exagerări, atunci poate viaţa cotidiană a românilor nu ar mai fi atât de bulversată din cauza a ceea ce văd şi aud, respectiv mult sânge, multe accidente, certuri interminabile.
Fie că vrem sau nu, în viaţă, din păcate, nu se întâmplă doar lucruri bune. La urma urmei, se întâmplă lucruri negative şi acestea le-ar putea pune în valoare şi mai mult pe cele pozitive, iar această „cântărire” a evenimentelor nu înseamnă altceva, de fapt, decât normalitate!
În concluzie, pentru că viaţa este trecătoare şi nu merită să fim bombardaţi de lucruri care nu ne fac tocmai plăcere, poate că ar fi mai bine să analizăm cotidianul din punctul de vedere al normalităţii. Concret, n-ar mai trebui să se facă exagerare din faptul că doi, fie ei şi politicieni, se ceartă, pentru că, ulterior, fără ca şi acest amănunt să se mai afle, aceştia se împacă la ceas de seară, bătându-se prieteneşte, reciproc, pe umăr; unele domnişoare, doamne sau domni n-ar mai trebui vânate/vânaţi pas cu pas, pentru că toată această „hăituire” nu înseamnă altceva decât un plus de publicitate pe care chiar o caută cu lumânarea. Ar trebui ca normalitatea să curgă în largul ei, pentru că, inevitabil, ea se împarte şi în bune şi în rele. Important este să nu se mai exagereze în nicio direcţie !
Nicoleta DUMITRESCU