Tricolorul LMV Ploieşti – Steaua Bucureşti, mâine, ora 12.00, C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti

Echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti va susţine, mâine, cel mai important examen de până acum, urmând să se confrunte, pe teren propriu, cu principala contracandidată la ocuparea primei poziţii în clasament, Steaua Bucureşti. Meciul contează pentru etapa a opta a Diviziei A2, Seria Est.
Gruparea ploieşteană, pregătită de antrenorul Marian Anton, a avut un parcurs perfect până acum, câştigând în trei seturi toate cele trei meciuri disputate pe teren propriu, în timp ce în deplasare s-a impus de fiecare dată în patru seturi. Astfel, Tricolorul LMV ocupă locul întâi în ierarhie, cu maximum de puncte.
De partea cealaltă, Steaua Bucureşti reprezintă o echipă de tradiţie în voleiul românesc, având în palmares 17 titluri naţionale, dar şi opt medalii în cupele europene. Totuşi, începând din a doua parte a anilor ’90, echipa stelistă a intrat într-un con de umbră. În prezent, Steaua a ajuns pentru a doua oară să evolueze în eşalonul secund, după ce a promovat în 2002. Însă, important de menţionat este că formaţia bucureşteană a evitat retrogradarea în sezonul precedent al Diviziei A1, dar problemele financiare au condus la retragerea echipei din primul eşalon.
Ceea ce înseamnă că, valoric, gruparea bucureşteană se ridică la nivelul primei divizii naţionale, având jucători români de perspectivă, pregătiţi de antrenorul George Grigorie, care este şi tehnicianul lotului naţional de juniori.
La fel ca Tricolorul LMV, nici Steaua Bucureşti nu a pierdut niciun meci până acum din cele şase partide disputate. Însă, bucureştenii au făcut un pas greşit pe terenul formaţiei Ştiinţa Bacău, câştigând în tiebreak şi pierzând, astfel, un punct, care face diferenţa în clasament, în momentul de faţă, în favoarea ploieştenilor.
Formaţia ploieşteană s-a mai întâlnit cu Steaua înainte de startul sezonului, la un turneu disputat la Buzău, atunci bucureştenii impunându-se în cinci seturi. Tricolorul LMV, însă, avea să câştige turneul.
Despre meci, antrenorul echipei prahovene, Marian Anton, ne-a declarat: „Steaua este o echipă puternică, cu un lot omogen, şi sunt sigur că îşi va arăta valoarea. Dar, suntem pregătiţi să facem faţă unei asemenea provocări. Este, practic, o încercare pentru noi, să arătăm nivelul la care am ajuns în momentul de faţă. Totuşi, este doar un meci de campionat, între cele mai bune echipe ale seriei, într-adevăr, dar, chiar dacă deznodământul nu va fi cel sperat de noi, nu va fi un capăt de ţară, deoarece obiectivul nostru îl reprezintă promovarea în prima divizie. Iar până acolo mai este mult de jucat, important fiind să avem avantajul terenului propriu în playoff. Va fi, însă, un examen pe care, prin dăruirea jucătorilor, sperăm să-l trecem, pentru moralul echipei”.
În privinţa lotului echipei ploieştene, antrenorul Marian Anton poate conta pe cei mai buni jucători, nefiind mari probleme de sănătate în rândul acestora.
În cadrul etapei, se vor mai disputa meciurile:
„U” Ştiinţa Bucureşti-CSV Dacia Buzău
Rapid Bucureşti-CSM Suceava
CVM Tomis Constanţa-Ştiinţa Bacău
Petre APOSTOL