Una dintre cele mai promiţătoare sportive din ţară la floretă, Corina Damaschin, a încheiat participarea la categoria cadete într-o manieră foarte bună, sportiva clubului Petrolul Ploieşti urmând să avanseze la junioare din sezonul viitor, având 17 ani.
Eleva antrenorului Ştefan Moldanschi, participantă la Campionatele Mondiale şi Europene pentru cadeţi, a reuşit un parcurs deosebit la Campionatul naţional, desfăşurat la Bucureşti, sâmbăta trecută. Sportiva ploieşteană a stabilit al treilea rezultat în faza preliminară, obţinând cinci victorii din şase meciuri în seria sa.
În faza eliminatorie, Corina Damaschin a învins-o pe Bianca Dumitru, de la CSTA Bucureşti, cu scorul de 15-12, avansând, astfel, între primele opt sportive din ţară. În sferturile de finală, concurenta grupării petroliste a trecut clar de Raluca Drăghici, de la CSA Steaua Bucureşti, scor 15-8.
În disputa pentru calificarea în finală, Corina a fost la un pas de a pierde, fiind condusă cu scorul de 2-10, de către Laura Vîrgă, de la CSA Steaua Bucureşti. Însă, a revenit formidabil, adjudecându-şi victoria cu scorul de 12-11 şi asigurându-şi prezenţa în duelul pentru medalia de aur.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.