Se ştie deja că morcovii ajută la îmbunătăţirea vederii. Recent, medicii au descoperit că aceste legume reduc şi riscurile apariţiei bolilor de inimă şi protejează organismul de cancer.
Cartofii dulci, dovlecii, dar şi morcovii conţin carotenoide care, susţin oamenii de ştiinţă, luptă cu mai multe boli, informează ziare.com. De asemenea, antioxidanţii conţinuţi de legumele de culoare verde (broccoli, fasole verde, mazăre) ajută la combaterea cancerului pulmonar.
Aceste legume conţin alfa-caroten, iar nivelurile crescute de antioxidanţi amână cu până la 14 ani riscul unui deces cauzat de boli cardiovasculare sau cancer.
Afecţiunile cronice, cum ar fi bolile de inimă şi cancerul, sunt declanşate de leziuni ale ADN-ului, proteinelor şi grăsimilor, ca urmare a lipsei de oxigen. Cercetătorii au descoperit că morcovul produce o serie de carotenoide, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten, licopen şi microrganisme, care acţionează ca antioxidanţi şi contracarează acest inconvenient.