Medaliat cu bronz la speranţe, anul trecut, şi la juniori, la mijlocul lunii septembrie, anul acesta, ploieşteanul Victor Gheorghe a dovedit că reprezintă unul dintre sportivii de perspectivă ai scrimei româneşti la proba de floretă. În vârstă de 15 ani, elevul profesoarei Rodica Popescu la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti a fost remarcat de reprezentanţii forului naţional, fiind cooptat la Centrul Olimpic pentru juniori de la Bucureşti de către antrenorul federal Petre Ducu.
În plus, zilele acestea, Victor Gheorghe ia parte la Cupa României pentru seniori, care va avea loc la Timişoara. Iar, după cum ne-a confirmat antrenoarea sa, profesoara Rodica Popescu, acesta va urma să participe pentru România la o etapă din cadrul Circuitului European de floretă pentru cadeţi, care va avea loc, între 4 şi 6 octombrie, la Budapesta, în Ungaria.
La întrecerea care contează pentru calificarea la Campionatul European, alături de Victor în lotul României se mai regăsesc şi alţi cinci sportivi, însă numai unul singur a mai concurat la acest nivel, Benjamin Bodo, clasat pe locul 193 în ierarhia competiţiei.
Pentru sportivul ploieştean va fi prima sa prezenţă în circuit, etapa de la Budapesta adunând la start, la floretă masculin, 182 de competitori din 24 de ţări din lume.
Runda din Ungaria este cea de-a doua etapă a Circuitului European de cadeţi, startul dându-se la Manchester, în Marea Britanie, între 21 şi 22 septembrie, însă România nu a fost prezentă. Întrecerea are programate nouă etape, iar în funcţie de punctele obţinute de sportivi se vor alcătui loturile naţionale pentru Campionatul European, care va avea loc între 23 februarie şi 4 martie 2014, la Ierusalim, în Israel.
Petre APOSTOL