Consumul de ciocolată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate

Persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire, prezintă mai multe şanse să piardă în greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici.
Pe de altă parte, curele de slăbire bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş, informează dailymail.co.uk.
Janet Aylott, nutriţionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: “Cercetări aprofundate au demonstrat că dietele bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş. Secretul constă să ai abordare mai relaxată şi să mănânci câte puţin din ce îţi place”.
Conform unui sondaj, renunţarea la ciocolată mai degrabă îngraşă decât ajută în timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat să consume ciocolată în timpul dietei au reuşit să piardă în greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate – atât bărbaţi, cât şi femei -, cele care au pierdut în greutate au continuat, în 91% dintre cazuri, să consume aceeaşi cantitate de ciocolată ca înainte de punerea în aplicare a planului de slăbire.
Cercetările de până în prezent au arătat că persoanele care urmează o cură de slăbire, eliminând complet din dietă alimente precum ciocolata, vinul şi biscuiţii, prezintă un risc mai mare de îngrăşare, deoarece “compensează” consumând mai mult din alte alimente.
Pe lângă toate aceastea, ciocolata contribuie la prelungirea vieţii datorită conţinutului de polifenoli din cacao – regăsiţi de asemenea în vinul roşu -, ce împiedică oxidarea colesterolului rău şi protejează împotriva cancerului.
Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de bărbaţi în vârstă de 65 de ani a relevat că aceia care consumau cantităţi moderate de ciocolată de până la trei ori pe lună au trăit aproape cu un an mai mult decât cei care nu mâncau deloc.