Pentru a ajunge la aceste concluzii, americanii care au realizat studiul, membrii ai International Journal of Obesity, au monitorizat 32 de persoane obeze timp de 24 de saptamani.

Cele 32 de persoane au fost impartite in trei grupuri, in functie de dieta pe care au sustinut-o. Cele trei grupuri au fost supuse unor diete pe baza de lactate, branzeturi dietetice si suplimente de calciu.

Dupa cele 24 de saptamani, toate cele 32 de persoane aflate la dieta au slabit destul de mult. Insa, unele au slabit mai mult decat altele.

Cei care au efectuat studiul au impartit dietele pentru cele trei grupuri astfel:

– primul grup a consumat numai lactate slabe, in special iaurturi dietetice, de trei ori pe zi

– al doilea grup a consumat iaurt doar de doua ori pe zi

– al treilea grup a consumat iaurt o singura data pe zi.

Grupurile II si III au avut o alimentatie sanatoasa, in afara meselor bazate pe lactate.

La sfarsitul studiului, persoanele din grupul I pierdusera in medie 12 kilograme, persoanele din grupul II pierdusera in medie 9 kilograme iar persoanele din ultimul grup pierdusera in medie 7 kilograme.

Acest lucru a uimit pe toata lumea si imediat dietele cu iaurt au inceput sa fie din ce in ce mai folosite.

Dupa ce au fost facute publice rezultatele studiului mentionat mai sus, au fost efectuate cercetari asupra felului in care iaurtul actioneaza asupra digestiei, ca sa favorizeze slabirea. Iar raspunsul a fost simplu:

Produsele derivate din lapte contin calciu, care, in combinatie cu fosforul si magneziul din lapte alcatuieste un cocktail care arde grasimile si grabeste slabirea. Pe langa acest lucru, calciul in sine ajuta in formarea si rezistenta sistemului osos si a dintilor deci este foarte sanatos. Si astfel, in baza descoperirii cocktailului care ajuta la slabit, au fost inventate toate variantele de diete cu iaurt.

Totodata, unele iaurturi, cum sunt cele probiotice, contin o serie de bacterii care ajuta foarte mult la formarea microflorei intestinale, lucru ce sporeste digestia si intarirea sistemului imunitar.