Potrivit raportului, 83% dintre cei chestionaţi ar alege din nou România ca loc pentru investiţii, chiar dacă ponderea este mai mică faţă de 2012, când a fost de 89%. Majoritatea firmelor chestionate provin din servicii (43%), industria prelucrătoare (23%), comerţ (20%), construcţii (10%), alimentare cu energie şi apă (4%).

Oamenii de afaceri germani consideră că există în continuare un enorm potenţial de afaceri, care este cu atât mai atractiv cu cât statul are la dispoziţie şi fondurile europene.

Pe de altă parte, managerii consideră că mai sunt multe de întreprins ‘pentru a face amplasamentul lor investiţional şi mai atractiv’.

Aşteptările în ceea ce priveşte situaţia companiilor lor pentru anul în curs sunt în majoritate pozitive, chiar dacă numărul celor care apreciază situaţia lor ca fiind bună a scăzut faţă de 2012 (36% în 2013 – 42% în 2012).

Mai mult de o treime din cei chestionaţi ar investi mai mult şi ar angaja personal şi doar 14% se gândesc la reduceri de posturi.

În ceea ce priveşte perspectivele pe ramuri de activitate, 30% dintre cei intervievaţi se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei şi doar 19% o văd o înrăutăţire a acesteia.

AHK România a organizat, marţi seara, o întâlnire cu membrii Camerei pentru a discuta noul Cod de procedură civilă pe subiectul apelării la Camera de Arbitraj în cazul unor litigii comerciale pentru a se evita recurgerea la instanţele de judecată.