Au copilărit pe străzile din Chicago, au făcut împreună primii paşi în baschet şi s-au realizat ca jucători profesionişti în Europa. Miercuri seară, se vor afla faţă în faţă, ca adversari. Este povestea nefardată a americanilor Alhaji Mohammed (CSU Asesoft) şi Bobby Dixon (Pinar Karsiyaka), care se vor confrunta în Sala Olimpia pentru fotoliul de lider al grupei E, în EuroCup.

Au trecut mai bine de 15 ani de când Mohammed şi Dixon se duelau în Chicago, pentru titlul neoficial de „regele cartierului”. Au rămas prieteni, ţin legătura prin intermediul reţelelor de socializare şi, în fiecare vară, joacă baschet peste Ocean şi fac schimb de tricouri.

„Din momentul tragerii la sorţi, Dixon mă tot tachinează şi îmi spune că Dunn şi Adamovic, cei doi conducători ai Asesoftului, trebuie să fie foarte bine pregătiţi pentru a-i face faţă. Vom vedea ce se va întâmpla miercuri, în meciul direct”, ne-a declarat Mohammed.

Bobby Dixon (30 ani), conducătorul de joc al lui Pinar, este cel mai bun marcator al finalistei EuroChallenge din sezonul trecut. Americanul are medii de 20 de puncte, 2 recuperări şi 4.5 pase decisive în campionat, iar în primul joc din EuroCup, în victoria cu 90-60 asupra lui Igokea, a izbutit 22 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive.