* Zagon, un fel de Tărlungeni

Echipa de Liga a III-a Fortuna Poiana Câmpina retrăieşte, parcă, acelaşi coşmar ca în sezonul trecut, FC Zagon fiind gruparea care joacă ”rolul” celor de la Unirea Tărlungeni, din campionatul precedent.
Formaţia din Covasna – ajunsă la 7 meciuri consecutive fără gol primit (!) – a bifat un succes incredibil contra Fortunei în jocul din etapa a VII-a (intermediară) de aseară, asta prin prisma faptului că au marcat golul victoriei în minutul 90, la singurul şut pe poartă al lor. După o fază creată de fostul jucător şi conducător al Fortunei, Csaba Borbely, urmată de o indecizie a fundaşilor centrali, localnicul Ştirbu a marcat cu un şut din careu, provocând, totodată, demiterea antrenorului Laurenţiu Diniţă. Aşadar, prahovenii au ratat şansa unui rezultat pozitiv pe care îl puteau obţine fără mari probleme, după cum a arătat meciul de la Zagon, dar lejeritatea şi apatia jucătorilor Fortunei au fost taxate cu vârf şi îndesat.
Pe lista antrenorilor care ar putea pregăti gruparea prahoveană de Liga a III-a se află şi Ciprian Panait, tehnicianul originar din Ceptura fiind, aseară, în tribunele stadionului din Zagon. Fost colaborator al lui Valeriu Răchită la CSM Ploieşti, dar şi antrenor, principal sau secund, la echipe de Liga I, precum FC Vaslui, Rapid, FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamţ, dar şi la ASC Bacău, în eşalonul trei, Panait ar putea fi înlocuitorul lui Diniţă!
Conpet şi CSM Câmpina, succese cu trei goluri marcate

În schimb, celelalte două echipe prahovene de Liga a III-a, care au evoluat aseară, în speţă Conpet Ploieşti şi CSM Câmpina, au reuşit să câştige partidele disputate pe teren propriu. Transportatorii de ţiţei prin conducte s-au impus cu 3-1 (la pauză: 1-0) în faţa celor de la Civitas Făgăraş, golurile învingătorilor fiind semnate de Dr. Gheorghe (21), Munteanu (61) şi Iancu (89), în timp ce vizitatorii au izbutit golul de onoare prin A. Damian, din punctul cu var (90). Pentru elevii lui Florin Pîrvu a fost primul succes din campionat, până la ora partidei de aseară ploieştenii înregistrând doar trei rezultate de egalitate.
În schimb, CSM Câmpina s-a impus cu 3-2 (2-1) în duelul de pe teren propriu cu Atletic Bradu, pentru oamenii lui Valentin Sinescu marcând Burloiu (16), Catană (41) şi D. Nae (72), iar argeşenii au redus din handicap prin Păvăluţă (45) şi Jenaru (80).
Celelalte rezultate ale etapei intermediare de aseară, din Liga a III-a, seria a VI-a, au fost următoarele:
FCM Târgovişte – SCM Argeş Piteşti 1-5
Mândru (17) / Albu (25, 60, 82), Călin (60), Nilă (61)
Avântul Reghin – Chindia Târgovişte 0-1
L. Pârvu (90)
FC Păpăuţi – Urban Titu 4-0
Preda (18), Leonte (35), Voicu (65, 75)
În suplimentul sportiv de mâine vom reveni cu amănunte de la jocurile echipelor prahovene, plus clasamentul seriei după etapa a VII-a.
Marian DIMA, Cristi DAMIAN