• Producţia de plăcuţe de frână e destinată în special exportului

În incinta Ploieşti West Park, din comuna Ariceştii Rahtivani, azi a fost inaugurat, oficial, un important obiectiv economic: o fabrică pentru producerea materialelor de fricţiune, aparţinând companiei americane Honeywell Transportation Systems.

Mai exact, a fost vorba despre marcarea atingerii unui prag cheie de producţie, de două milioane de plăcuţe de frână pentru automobile, noua investiţie – în valoare de 57 milioane de euro – intrând în funcţiune încă din noiembrie 2012. Pe lângă premierul Victor Ponta, la acest eveniment au fost prezenţi, ca invitaţi, Marius Sersea – prefectul judeţului, Mircea Cosma- preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Bădescu – primarul Ploieştiului, parlamentari de Prahova etc.
Noua investiţie din judeţul nostru – care a creat 220 de locuri de muncă, urmând ca, până în 2015, să ajungă la peste 300 de angajaţi – este prima unitate de acest gen din Europa a companiei Honeyweel care utilizează o nouă tehnologie de fabricaţie, vizând creşterea calităţii produselor şi asigurarea eficienţei energetice, concomitent cu reducerea termenelor de livrare a produselor pentru clienţii săi.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.