Debutul în EuroCup bate la uşă, dar, până atunci, ploieştenii mai au de purtat două „războaie” în competiţia internă. Cu doar o săptămână înaintea partidei de la Moscova, cu Khimki, „alb-albaştrii” sunt obligaţi să-şi stabilizeze parcursul în Liga Naţională şi să învingă pe BCM U Piteşti, la primul meci oficial de la revenirea în Sala Olimpia.

Prima etapă de campionat a furnizat un scurtcircuit echipei lui Vladimir Arnautovic, tocmai la Mediaş, în fieful uneia dintre principalele contracandidate la titlu. Dezmeticiţi din „cutremurul” produs în Ardeal, unul a cărui „magnitudine” o vom afla abia la finalul sezonului regulat, campionii întâlnesc, în această seară, o altă echipă rănită în orgoliu după runda inaugurală.

BCM U Piteşti a pierdut, în Trivale, în faţa lui BC Timişoara – următorul oponent al Asesoftului, la capătul unei partide în care inspiraţia a făcut casă bună cu gruparea bănăţeană, pe fondul oboselii acumulate în tabăra gazdelor. Fără să dispună de o bancă ofertantă la nivelul „autohtonilor”, Hristu Şapera se va baza, cel puţin până în iarnă, pe jucătorii străini. Este însă greu de crezut că ex-iugoslavii Barac, Krapic şi Djurkovic, alături de americanii Tutt şi Ulmer, şi de senegalezul Barro vor putea evolua meci de meci peste 30 de minute fiecare, cât timp, în garnitura românilor, cel mai cunoscut nume este cel al lui Vlad Dogaru, multiplu campion naţional cu CSU Asesoft. Partida din această seară va putea fi urmărită, înregistrat, la Prahova TV, joi, de la ora 14:30.