Gaz Metan Mediaş – Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)

Stadion: ”Gaz Metan”, Mediaş. Spectatori: circa 1000. A marcat: Vitinho (81)/-.
Gaz Metan: Buchta – Frăsinescu, Muth, Markovic, Buzean – Al. Munteanu (75 Llullaku), Tahar, Todea (cpt), C. Petre – Robertson (46 Bud), Vitinho (85 Fl. Dan). Antrenor: Cristian Dulca.
FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Benga, Hoban, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas (83 Camara) – Priso (82 Fernandez), Albin (62 Boudjemaa), Teixeira – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.
Avertismente: Frăsinescu (44), Vitinho (85)/ Guilherme (59).
Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Micloş Nagy (Cluj Napoca) şi Sebastian Gheorghe (Suceava). Arbitru de rezervă: Ovidiu Mazilu (Satu Mare).
Observatori: Rodion Cămătaru (Craiova, LPF) şi Patriţiu Abrudan (Cluj-Napoca, FRF).
Jucătorul meciului: Zarko Markovic (Gaz Metan).

La aproape un an de la ultima înfrângere în campionat, suferită de Cosmin Contra chiar la Mediaş, Gaz Metan s-a dovedit, încă odată, coşmarul ”galben-albaştrilor”. Ardelenii au întrerupt seria invincibilităţii petroliste la borna 27, într-o etapă în care ”găzarii”, la fel ca şi Astra, au jucat, parcă, trei puncte, pentru Steaua. Petrolul a făcut o primă repriză destul de ”rezervată” la Mediaş, încheiată cu un scor alb, la capătul a 45 de minute în care ocaziile clare s-au numărat pe degete. Cea mai mare dintre ele i-a aparţinut ”baschetbalistului” Markovic, care în minutul 39 a fost la un pas să-l învingă pe Pecanha, din marginea careului de 6 metri. Petrolul a contat destul de puţin în atac, doar prin Teixeira în flancul stâng şi-a chinuit adversarii, cel care a încercat să-l oprească pe portughez, mai exact Frăsinescu, fiind şi singurul avertizat al primei reprize. După pauză, Petrolul a părut la fel de apatică în ofensivă, având, totuşi, o ocazie incredibilă de a marca, nefructificată. În minutul 68, Priso a centrat din partea dreapta, iar Teixeira venit lansat a reluat din 6 metri, cu poarta goală, în transversală.
Finalul meciului a adus faza care va rămâne în memoria celor care au văzut această partidă, incursiunea lui Vitinho, pe lângă Mustivar şi Hoban, încheindu-se cu un gol greu de detectat, mingea trecând doar câţiva centimetri de linia porţii lui Pecanha, spre disperarea oaspeţilor. Protestele petroliştilor nu l-au înduplecat pe Balaj, care a validat golul la intervenţia la asistentului Nagy (81). 1-0 şi putea fi chiar mai rău, Bud ratând în prelungiri, singur cu Pecanha. La finele jocului, tehnicianul Cosmin Contra, care a şi fost eliminat de centralul partidei, a atacat vehement prestaţia lui Balaj.

S-a simţit lipsa lui Geraldo Alves

Pentru jocul de la Mediaş, tehnicianul Cosmin Contra nu a putut miza pe aportul fundaşului central Geraldo Alves, titular incontestabil în partidele desfăşurate până acum. El a făcut deplasarea, dar la ultimul antrenament desfăşurat cu o zi înainte de meci, pe un teren din Ardeal, jucătorul Petrolului a suferit o întindere, fapt care a făcut să nu prindă nici măcar foaia de joc. În atare condiţii, Contra l-a distribuit pe Hoban pe postul lui Alves, în timp ce în linia mediană a fost introdus Mustivar, acesta din urmă primind şi banderola de căpitan.

Marian DIMA