Activitatea Consiliului Judeţean Prahova a fost apreciată, nu o dată, drept un exemplu de bună practică pentru multe administraţii judeţene din ţară, rezultatele înregistrate atrăgând după sine şi nenumărate distincţii, aşa cum s-a întâmplat şi la cea mai recentă „Gală a premiilor de excelenţă”, organizată de Portalul naţional de administraţie publică.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Poiana Braşov, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei toamne pentru administraţia publică: cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, coorganizator fiind Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. În cadrul acestui eveniment au fost premiate instituţiile din administraţia publică locală şi centrală care s-au evidenţiat, anul acesta, prin diverse iniţiative şi proiecte de anvergură. Concret, la categoria “Premiul de excelenţă pentru activitatea în Consiliile Judeţene”, prima instituţie laureată a fost Consiliul Judeţean Prahova, căruia i s-au alăturat administraţiile judeţene din Vaslui şi Neamţ. Într-un cadru oficial, placheta şi diploma aferente acestui premiu i-au fost acordate Stelianei Chiriţă, şef serviciu Resurse-Umane în cadrul administraţiei judeţene, care a reprezentat la gala amintită Consiliul Judeţean Prahova. Aceasta ne-a declarat, ieri, că “Premiul de excelenţă i-a fost acordat Consiliului Judeţean Prahova pentru modul în care, la nivelul judeţului, este implementat un proiect realizat cu fonduri europene – Master-Planul de apă-canal – considerat cel mai valoros şi cel mai important la nivel de ţară”. De asemenea, Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului, a ţinut să ne declare, ieri, că primirea distincţiei menţionate “este o recunoaştere a activităţii noastre, a Consiliului Judeţean Prahova, în mod special a activităţii preşedintelui acestei instituţii – Mircea Cosma. Suntem mândri că activitatea administraţiei judeţene este astfel recompensată, Prahova fiind recunoscută, la nivel de ţară, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene pentru o serie de investiţii care se realizează la nivel de judeţ”.
Menţionăm că Master-Planul apă-canal, în valoare de peste 200 de milioane de euro, vizează reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În proiect sunt incluse 12 localităţi, respectiv Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băneşti, Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi, de pe urma punerii lui în practică urmând să beneficieze peste 150.000 de locuitori.
Distincţia acordată Consiliului Judeţean Prahova în cadrul Galei de excelenţă de la Poiana Braşov vine după ce, tot în această lună, la Predeal, administraţia judeţeană – prin arhitectul şef al judeţului, Luminiţa Iatan – a fost recompensată cu o menţiune pentru utilizarea mecanismelor de comunicare orientată spre cetăţean, prin intermediul Sistemului Integrat de Urbanism pentru Gestionarea Relaţiei cu Cetăţenii.

N.DUMITRESCU