Riscul de a cădea în capcana produselor toxice este la tot pasul. Află ce alimente trebuie să eviţi şi care sunt alternativele lor sănătoase, potrivit Romania TV.

Salam, parizer
Slanina, emulsie de sorici, amidon, apa, sare. Acestea sunt ingredientele principale ale salamului si parizerului. In plus, aditivi sintetici, responsabili de aparitia deficitului de atentie si hiperactivitate.
Incearca: sandviciuri cu felii de friptura rece.

Carnati
O bucata contine 332 calorii, 11 grame de grasimi (din care 4 grame de grasimi saturate), 40 miligrame de colesterol si aproximativ 570 miligrame de sare.
Incearca: chiftelute din carne de pui sau curcan.

Pate de ficat
Pateul de ficat din comert contine doar urme de ficat. In rest, apa, nitrat si nitrit de sodiu (cu risc cancerigen crescut) si slanina de porc.
Incearca: pasta din ficat fiert, de pui sau porc.

Conserve
Nu exista produs mai bogat in E-uri: de la acidul citric sintetic (care este cancerigen) la sulfitul de sodiu si dioxidul de sulf, responsabili de boli intestinale si ale ficatului.

Branza topita
Branza topita contine saruri de topire care dau alergii, tulburari hepatobiliare si hepatotoxice.
Incearca: pasta din branzica de vaci cu smantana.

Iaurt de fructe
Atat de dragute, in ambalajele lor cu personaje din desene animate, si atat de gustoase. Totusi, iaurturile cu fructe contin coloranti artificiali si nu mai putin de 25 de grame de zahar pe portie.
Incearca: iaurt natural cu bucatele de fructe proaspete.

Bomboane fructate
Nu lasa cuvantul „fructate“ sa te pacaleasca! Putinul suc de fructe continut este si el sintetic. In rest, coloranti artificiali si mult zahar.
Incearca: fructe proaspete.

Produse de panificatie
Gogosi, prajituri, fursecuri, toate ii fac cu ochiul micutului tau. Dar ele contin prea multe grasimi saturate. O singura gogoasa aduce 300 de calorii!
Incearca: prajituri de casa.

Bauturi racoritoare
Colorantii de sinteza tartrazina si azorubina sunt alergenici si provoaca eruptii cutanate.
Incearca: suc din fructe proaspete, limonada.