Golul fabulos marcat de capitanul Astrei – Constantin Budescu in poarta lui Dinamo, duminica seara, are o explicatie in concursurile de la antrenamentele echipei, unde jucatorul ploiestean se intrece cu colegii in nimerirea barei transversale, cu suturi de la jumatatea terenului! Budescu a marcat in secunda 14 a meciului castigat de echipa sa, invingandu-l pe Balgradean cu o executie sentzationala, de la aproximativ 45 de metri!
– Costine, este cel mai frumos gol al carierei tale?
– Da, desi am mai dat goluri care mi-au placut foarte mult. Este, insa, cu siguranta, primul marcat de mine de la o asemenea distanta si cel mai rapid dat de mine vreodata si, din aceste motive, il consider cel mai frumos. In plus, a contribuit la obtinerea punctelor, ceea ce este foarte important, pentru ca degeaba dadeam un super-gol si pierdeam…
– Exista un secret al acestei reusite?
– Sigur nu este o executie intamplatoare, fara sa inteleaga cineva ca ma laud. De multe ori, dupa antrenamente, incerc sa sutez de la jumatatea terenului, direct in transversala, este un concurs pe care il mai facem uneori, intre jucatori, si am reusit astfel de executii. 100% voi mai incerca un astfel de sut, desigur, daca voi avea aceasta sansa, pentru ca la meciul cu Dinamo l-am vazut si pe Balgradean mult iesit din poarta, deci merita incercat. Este o reusita care m-a facut fericit, mai ales ca s-a petrecut in fata familiei mele, care a fost la meci, ca de fiecare data. La fiecare joc al Astrei, la Giugiu, logodnica mea, familia, prietenii vin sa ma sustina. La meciul cu Dinamo au fost 12 in tribuna!
– Ai ajuns la 7 goluri in campionat in acest sezon. Cu cele din preliminariile Europa League esti golgheter!
– Nu urmaresc titlul de golgheter, dar golul reprezinta o mare bucurie pentru orice atacant. A fost prima mea reusita impotriva lui Dinamo, aveam nevoie de acest gol, de victorie, dupa esecul de la Chiajna.
Marian DIMA