Zeiţa Fortuna le-a zâmbit cu porţia campionilor de la CSU Asesoft, la tragerea la sorţi a grupelor EuroCup. „Se putea mai bine, dar, în acelaşi timp, existau şi variante mai rele”, a fost prima reacţie a antrenorului Vladimir Arnautovic, la puţin timp după stabilirea tabloului principal.
Să întocmeşti o listă cu echipe abordabile în EuroCup pare sinonim cu „a căuta acul în carul cu fân”. Asta mai ales când te regăseşti în ultima urnă valorică la tragerea la sorţi, iar deasupra ta se află formaţii cu bugete uriaşe, sponsorizate de companii gigantice în special în industria petrolului. Pornind de la aceste coordonate, şi fără a putea aplica nicio regulă învăţată în matematica de gimnaziu, stai şi aştepţi produsul finit.
Khimki Moscova – formaţie obişnuită cu aerul tare al Euroligii, venită din tururile preliminare ale celei mai importante competiţii intercluburi europene, Pinar Karsiyaka – gruparea turcă finalistă în ediţia precedentă din FIBA EuroChallenge, Hapoel Ierusalim – o constantă la nivelul EuroCup, sponsorizată de starul lui New York Knicks, Amare Stoudemire, Igokea – campioana Bosniei şi câştigătoarea sezonului regulat în Liga Adriatică, şi Lukoil Academic, echipa care dă ora exactă la sud de Dunăre, sunt forţele baschetului european pe care CSU Asesoft le va întâlni în grupa E.
„Efectiv nu ai cum să eviţi o echipă sau alta într-o asemenea competiţie. Indiferent cu cine am fi picat în grupă, aveam o misiune dificilă. Cred că putem spera la calificare”, a precizat antrenorul Vladimir Arnautovic.
CSU Asesoft va debuta în EuroCup pe 16 octombrie, în deplasare, cu Khimki Moscova, urmând ca o săptămână mai târziu să primească, în “Olimpia”, vizita turcilor de la Pinar Karsiyaka. Faza grupelor se va încheia pe 17 decembrie, când ploieştenii vor juca pe terenul lui Lukoil Academic. Primele trei clasate vor obţine calificarea în faza a doua a competiţiei.

Programul lui CSU Asesoft în EuroCup

16 octombrie: Khimki Moscova – CSU Asesoft
23 octombrie: CSU Asesoft – Pinar Karsiyaka
30 octombrie: Igokea – CSU Asesoft
5 noiembrie: Hapoel Ierusalim – CSU Asesoft
12 noiembrie: CSU Asesoft – Lukoil Academic
19 noiembrie: CSU Asesoft – Khimki Moscova
26 noiembrie: Pinar Karsiyaka – CSU Asesoft
3 decembrie: CSU Asesoft – Igokea
10 decembrie: CSU Asesoft – Hapoel Ierusalim
17 decembrie: Lukoil Academic – CSU Asesoft

Bogdan CHITIC