Petrolul a bifat prima victorie de pe teren propriu din acestă stagiune a Ligii I, impunându-se fără mari emoţii, scor 2-0, în confruntarea cu Concordia Chiajna. „Lupii” au punctat prin Pablo de Lucas (26) şi Ferebory Dore (43), iar după această victorie urcă pe poziţia a doua în clasament, la egalitate de puncte cu Astra.

Scenariul partidei disputată, aseară, pe „Ilie Oană”, nu era greu de intuit. Aflată în căutarea primului succes intern din această stagiune, trupa lui Cosmin Contra a început meciul atacând, având repede oportunitatea deschiderii scorului. Hoban i-a aşezat o minge lui Camara (4), dar vârful „lupilor” a şutat în blocajul lui Râmniceanu, iar Boudjemaa (15) a trimis, cu capul, peste transversală, după centrarea lui Alcenat. A venit însă execuţia de excepţie a lui DE LUCAS (26), spaniolul propulsând balonul, la o lovitură liberă de la 25 de metri, în vinclul din stânga lui Râmniceanu, şi tabela se modifica pentru prima dată, lucrurile intrând, astfel, pe făgaşul aşteptat. Până la pauză diferenţa se putea mări, dar „centralul” partidei n-a dictat un penalty la un fault comis asupra lui Camara (39), iar Priso (43) a irosit o oportunitate imensă, atunci când, scăpat singur spre poarta adversă, l-a driblat într-o primă fază pe Râmniceanu, însă, intrat în unghi, a şutat în goalkeeperul oaspeţilor, repliat între timp pe linia porţii.

Priso a reuşit să introducă balonul în plasă la şase minute după revenirea de la cabine, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid văzut de arbitrul asistent Aurel Oniţă, desprinderea fiind amânată, astfel, până cu un sfert de oră înainte de final. Adică până atunci când Alcenat a centrat perfect, de pe dreapta, pentru lovitura de cap expediată de către DORE (76), în colţul din stânga lui Râmniceanu, atacantul congolez trecând, mai apoi, pe lângă o „dublă”, la ocaziile ratate în minutele 84, 89 şi 90.

Petrolul bifează, astfel, cea de-a patra victorie din acest campionat şi, cu 15 puncte, urcă pe locul doi în ierarhia Ligii I, la egalitate cu Astra, dar având un golaveraj inferior. Etapa viitoare, formaţia ploieşteană va juca în deplasare cu Dinamo Bucureşti, partida urmând să se dispute sâmbătă, de la ora 21.30, pe „Arena Naţională” din Capitală.

Declaraţie Cosmin Contra

„Se poate spune că scenariul a fost acelaşi ca la ultimele partide cu Concordia, pe care n-am reuşit să le câştigăm. Am dominat, ne-am creat ocazii, însă am ratat foarte mult şi, astfel, am trăit periculos. Sunt bucuros pentru prima victorie obţinută acasă în acest campionat şi sper ca băieţii să fie conştienţi că, de acum înainte, nu mai putem pierde multe puncte pe teren propriu”.