Recent, juniorii grupei 2001 a clubului Petrolul Ploieşti au reuşit să câştige puternicul trofeu E.ON Kinder de la Târgu Mureş, după ce în finala mare s-au impus, cu 2-1, în faţa echipei Academia „Gheorghe Hagi”.
Încă din faza grupelor, micuţii fotbalişti antrenaţi de Iulian Cojocaru şi-au arătat valoarea, învingând, pe linie, adversarii întâlniţi: cu 7-0 pe Steaua Dunării Galaţi, cu 3-1 pe Dinamo Bucureşti şi cu 5-0 pe CSS Reghin. Ajunşi în faza sferturilor de finală, ploieştenii au dispus cu 3-0 de Uniqa Bucureşti, pentru ca în penultimul act să câştige, de asemenea lejer, cu 4-1, jocul cu Dinamic Baia Mare. În lupta pentru râvnitul trofeu, prahovenii au întâlnit Academia „Gheorghe Hagi”, meciul fiind supervizat din tribună de finanţatorul echipei constănţene şi, totodată, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor – Gheorghe Hagi. După un început mai bun al marinarilor, care au şi deschis scorul, micuţii petrolişti au revenit pe tabela de marcaj prin reuşita de senzaţie semnată de Matei Goruneanu. Golul victoriei şi cel care a adus trofeul în panoplia „lupilor galbeni” a fost izbutit de Ovidiu Costache, cu o lovitură de cap imparabilă, din apropierea porţii. „Suntem foarte fericiţi că am reuşit să câştigăm acest trofeu, mai ales că la întrecerea din Ardeal au luat parte multe echipe bune din ţară şi străinătate. După trei luni în care am fost într-o curbă descendentă, iată că ne-am revenit şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie”, afirma, după încheierea turneului, antrenorul Iulian Cojocaru, care ne-a mai spus că la final echipa sa a fost felicitată chiar de Gheorghe Hagi. De asemenea, „găzarii” au punctat şi la capitolul premii indivuale, căpitanul Mihai Niţescu fiind desemnat jucătorul finalei.
Pentru turneul de la Târgu Mureş, lotul Petrolului Ploieşti a fost următorul: Alexandru Gheorghe, Eduard Şerban, Mihai Niţescu (cpt), Octavian Badiu, Florin Costache, Florin Nicolae, Mihai Amariei, Iulian Drăgoi, Matei Goruneanu, Costin Voicu, Darius Dumitru, Ionuţ Ilie, Ştefan Georgescu, Rareş Braşov, Alexandru Cojanu şi Andrei Stancu, acest din urmă jucător fiind golgheterul echipei, cu zece reuşite.
Ediţia a VII-a a „Cupei E.ON Kinder” a reunit un număr record de participanţi: 114 echipe din România şi străinătate, fiind disputate nu mai puţin de 368 de meciuri. La final s-au acordat 24 premii pentru echipe şi 18 premii individuale.
Cristi DAMIAN