CSU Asesoft – Energia Rovinari 95-83 (49-44)

CSU Asesoft: Dunn, Mohammed, Flowers, Burlacu, Tica
Energia Rovinari: Watson, Darby, Troupe, Kakaroudis, Djapa

Relaxarea a reprezentat principalul inamic al Asesoftului, în jocul inaugural din cadrul turneului de la Craiova. Partida cu Energia Rovinari nu a ridicat în niciun moment problema învingătoarei, diferența de 12 puncte consemnată la final fiind una „blândă” după aspectul evoluției din teren a celor două echipe.

Energia a oferit campionilor o replică neașteptat de consistentă, în prima repriză. Cu o tripletă americană, Watson – Darby – Troupe, extrem de activă la ambele capete ale terenului, care să compenseze, într-o oarecare măsura, lipsa unui tandem solid sub panouri, gorjenii au reușit să le pună destule probleme elevilor lui Arnautovic. În ciuda unei aparente desprinderi, scor 16-10 (min 7), conturată, în special, prin realizările lui Dunn, CSU Asesoft nu s-a regăsit în defensivă, dându-le adversarilor șansa unor aruncări deschise de la distanță.

Arnautovic a optat, ca în fiecare partidă, pentru o rotație generoasă a cadrelor, Adamovic, Zekovic, Szijarto, Guțoaia și Negoițescu primind minute bune, în sfertul secund. Profitând de permutările produse în garnitura ploieștenilor, dar și de generozitatea lui Darby în jocul la intercepție, trupa lui Florin Nini s-a încăpățânat să rămână în joc. Brigada de arbitri a ieșit și ea în evidență printr-un dublu fault tehnic acordat băncii lui CSU, însă, pe finalul reprizei, Guțoaia și Zekovic au combinat pentru 9 puncte cu ajutorul cărora „alb-albaștrii” au intrat în avantaj la pauză: 49-44.

Imediat după reluare, Burlacu a pus lucrurile în ordine aproape de unul singur. Un coș cu fault și alte două reușite de la distanță i-au impulsionat la maxim pe titularii campioanei, iar Tica și Mohammed i-au urmat exemplul decarului. În tabăra gorjenilor, Darby a continuat să impresioneze pe faza defensivă, capacul la Mohammed fiind urmat de un asist pentru Troupe, care a întors plasa din downtown.
Ultimele minute au propus o desfășurare firească a ostilităților. Zekovic a profitat de serviciile colegilor pentru a-și îmbunătăți în mod considerabil linia statistica, Guțoaia s-a revanșat față de Arnautovic pentru micile erori de după pauză, iar Dunn a câștigat în mod clar duelul cu Watson. A rezultat, în final, o victorie logică a Asesoftului, care, pentru a patra oară consecutiv în jocurile amicale a depășit bariera celor 90 de puncte marcate.

Scorul pe sferturi: 20-20, 29-24, 23-21, 23-18

CSU Asesoft: Zekovic (29p, 4rec 1×3), Tica (18p, 5rec, 1×3), Burlacu (13p, 9rec, 3pd, 3mc, 2×3), Dunn (9p, 3rec, 5pd, 3mc, 2×3), Guțoaia (9p, 2rec, 3mc), Adamovic (6p, 2rec, 2pd, 2mc, 2×3), Mohammed (5p, 4rec, 2pd, 3mc), Flowers (4p, 4rec, 3pd), Szijarto, Negoițescu (3rec, 1cap)
Energia Rovinari: Darby (19p), Kakaroudis (18p, 7rec), Troupe (13p, 6rec).

Sursa www.csuasesoft.ro