Extrem de mulțumit de condițiile de pregătire din Serbia, președintele campionilor a spus:
„A fost un stagiu de pregătire foarte reușit. Două săptămâni în Serbia, alături de preparatorul nostru fizic, Ronald Anzur, în condiții excelente, la Hotelul Mona din Zlatibor. Acolo personalul se ocupă și de rezervările la sala de baschet, stadion, sala de forta și centru de recuperare. Ne bucurăm că nu am avut parte de accidentări și că am putut bifa atât pregătirea fizică în mediu montan cât și pe cea tehnico-tactică. Băieții au muncit foarte mult dar știu că această perioadă iși va etala roadele de-a lungul întregului sezon.”

Adversarii intâlniți au fost de un nivel ridicat iar evoluțiile l-au încântat pe conducătorul echipei din Ploiești:
”Ca meciuri de pregătire ne bucurăm că am jucat cu 4 echipe foarte bune. Meciul cu OKK Belgrad a fost unul de incălzire. De la partida cu Steaua Roșie evoluția noastră a fost una crescătoare ca ritm de joc, agresivitate, implementarea schemelor și a filosofiei antrenorului. Cu Steaua Roșie am început slab dar am avut o repriză a doua în care am jucat de la egal la egal, în condițiile în care viitoarea participantă în Euroligă a păstrat garnitura principală. Cred că Zvezda va avea un sezon excelent, investițiile bat în jur de 9 milioane de euro (buget record pentru baschetul sârbesc), jucătorii sunt buni, antrenorul are experiență. Cu Radnicki am inceput din nou mai slab dar după primul sfert am controlat jocul. Am pierdut la 1 punct dar ca și joc am fost multumiți. Sperăm să picăm cu ei în Eurocup și să ne luăm revanșa. În final, am caștigat cu ucrainienii după o partidă în care ne-am apărat mult mai bine și am menținut un ritm bun chiar dacă meciul a avut loc în ultima zi a cantonamentului și dupa un drum de 5 ore cu autocarul. Cred că Halychyna va bate iar la porțile podiumului in Ucraina. Dykes si Vukosavljevic (ex Hemofarm, adversar cu Griffith in perioada Uleb 2008) au jucat foarte bine și a fost plăcut să-i revedem.”

Despre posibilitatea aducerii lui Andrei Căpușan și al celui de-al 7-lea străin, Ionuț Georgescu a concluzionat:
”Suntem multumiți de lotul pe care-l avem dar vom mai aduce un pivot pentru Eurocup. Îl vom anunța în scurt timp. Vă pot spune că este un baschetbalist de certă valoare, la fel ca și toti ceilalți jucători aduși de Asesoft în această vară. Ne dorim să reprezentăm cu succes Ploieștiul și România în Eurocup. S-au făcut sacrificii mari pentru acest sezon, motiv pentru care le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor noștri. Pentru noi acum mai urmează două turnee, la București și Craiova, înaintea primelor jocuri oficiale.”

Sursa www.csuasesoft.ro