* Exerciţiile fizice în timpul sarcinii dau energie, întăresc muşchii, te scapă de insomnie şi scad riscul apariţiei complicaţiilor. În plus, starea ta de spirit se va îmbunătăţi semnificativ, potrivit unui studiu recent publicat în jurnalul Psychology & Health. Multe cercetări au demonstrat că activitatea fizică are un impact pozitiv şi asupra fătului. Colegiul American de Ginecologie şi Obstrtica recomanda 30 de minute de exerciţii moderate pe zi, însă trebuie acordul medicului înainte de începerea unui program de exerciţii. Există mai multe stiluri de Yoga, unele mai complexe şi mai solicitante decât altele. Pentru femeile însărcinate Yoga Hatha (prenatală) este cea mai recomandată, pentru că presupune mişcări blânde şi posturi uşoare şi adaptate condiţiei lor. Yoga prenatala este unul dintre cele mai avantajoase moduri de e relaxare în timpul sarcinii, dar şi de pregătire a organismului pentru naştere, scrie DoctorulZilei.ro.

* Speranţa de viaţă este, acum, mai mare ca oricând. Cei născuţi în 2013 vor trăi cu aproape patru ani mai mult decât cei născuţi în urmă cu 20 de ani, spune un studiu. Însă nimeni nu garantează şi calitatea celor patru ani. Să reuşeşti să depăşeşti 100 de ani ţine de genetică, de istoricul medical şi chiar de obiceiurile părinţilor şi bunicilor. Există anumite caracteristici comune celor care au depăşit centenarul. Una dintre ele este râsul, susţine un studiu din 2012 realizat pe 243 de oameni care au trecut de vârstă de 100 de ani. Ei considerau râsul ca fiind o parte importantă din viaţă. Oamenii fericiţi au o rată a mortalităţii cu 3,6% mai mică fată de cei care sunt mai des trişti decât binedispusi, spune un studiu din 2011.

* Toamna se înmulţesc crizele de ulcer. Este mai puţin cunoscut faptul că bacteria Helicobacter pylori ar putea fi responsabilă de această problemă. Dacă aveţi simptome cum ar fi dureri sau arsuri stomacale, greaţă sau voma frecvenţă, balonare, ar fi bine să testaţi dacă nu sunteţi infectat cu Helicobacter pylori. Terapia anti H. pylori diminuează foarte mult riscul de recidiva sau de hemoragii ale ulcerului gastric şi duodenal şi grăbeşte vindecarea.

* Bucătăria internaţională da posibilitatea de a descoperi arome noi ce pot fi încorporate în dieta zilnică. „Huffington Post” a creat o listă a celor mai sănătoase alimente numai bune pentru a condimenta dietele. Turmericul este primul condiment care se regăseşte în curry-ul indian. O singură lingura de turmeric pişat conţine 16% din necesarul de fier dintr-o zi. Este o sursă excelentă de vitamina A şi B6. Extractul din acest condiment conţine curcumin, care are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. Turmericul poate preveni atacurile de cord, poate îmbunătăţi efectele chimioterapiei la pacienţii care suferă de cancer la sân şi poate încetini înmulţirea celulelor canceroase apărute la nivelul capului şi gâtului.