* Pentru a preveni bolile cardiovasculare, care reprezintă principala cauză de mortalitate la români, menţinerea sănătăţii inimii este esenţială. Pe lângă mişcare, renunţarea la fumat şi reducerea stresului, alimentaţia joacă un rol major în protejarea inimii, alimente precum afinele, somonul, soia şi spanacul fiind în topul celor mai bune produse. Fructele, frunzele, ceaiurile şi sucurile de afine sunt o sursă bogată de vitamine A, C şi nutrienţi care protejează organismul de boli de inimă. Afinele conţin antocianina, substanţă care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, formarea cheagurilor de sânge în artere şi previne creşterea tensiunii.

* Vârsta a treia nu e o vârstă uşoară şi orice boală antrenează după ea o mulţime de alte afecţiuni. Printre aceste probleme se numără şi afecţiunile dentare. E bine să le trataţi chiar de la început deoarece o simplă infecţie la un dinte poate duce la grave probleme cardiace. Anumite medicamente pot împiedica glandele salivare să funcţioneze normal şi de aici uscăciunea gurii. Dacă suferiţi de anumite boli cum sunt hipertensiunea, diabetul, artrita reumatoidă şi fibroză chistică atunci puteţi să ştii că unul dintre simptome este şi cel de gura uscată. În acest caz, medicul dentist este singurul care vă poate recomanda anumite medicamente sau remedii care stimulează glandele salivare.

* Femeile plinuţe au un risc major de cancer uterin. Dieta, sportul şi cafeaua ar putea fi de ajutor. Aproape jumătate dintre cazurile de cancer uterin sau endometrial ar putea fi prevenite dacă femeile s-ar menţine în formă prin exerciţii fizice, dietă echilibrată şi consumul de cafea, arată un studiu britanic. Dacă la începutul secolului al XX-lea cancerul genital feminin a fost dominat de tumorile la nivelul colului uterin, boala malignă a endometrului, cu o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, tinde să devină cea mai frecventă formă de cancer al tractului genital feminin.

* Informaţii publicate recent de un medic britanic aruncă în aer industria vaccinurilor. Oficialii britanici ar fi ascuns timp de 30 de ani informaţii despre efecte adverse şi contraindicaţii. Medicii români desfiinţează ipoteza. Un studiu publicat de medicul Lucija Tomljenovic, profesor la Universitatea British Columbia, alimentează controversele legate de vaccinuri. Medicul publică o serie de transcripturi oficiale care au fost ţinute secrete timp de 30 de ani, dintre care reiese că autorităţile britanice din domeniu au ascuns, cu bună ştiinţă, adevărul despre reacţii adverse şi contraindicaţii, pentru a proteja campaniile de imunizare.