Începând de astăzi, ploieştenii care se încadrează în condiţiile stipulate de hotărârea consilierilor locali privind acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2013-2014 îşi vor putea ridica formularele necesare pentru depunerea cererilor.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Ploieşti, începând din acest an, la sediul Poliţiei Locale Ploieşti, din Bd. Independenţei nr. 21, a fost amenajată o nouă locaţie pentru acordarea ajutorului municipal de încălzire. O echipă formată din 32 de funcţionari publici va fi la dispoziţia ploieştenilor care doresc informaţii referitoare la acordarea ajutoarelor pentru persoanele care îşi încălzesc locuinţele cu energie termică furnizată în sistem centralizat sau cu gaze naturale. Programul de lucru cu publicul este cuprins între orele 8.00 – 16.30, informaţii suplimentare putând fi obţinute la numărul de telefon 0244/513255, interioare 134 şi 135. Pe de altă parte, ploieştenii care folosesc pentru încălzirea locuinţei energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri se pot adresa la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare, din strada Gh. Gr. Cantacuzino nr. 46.
Consilierii locali au aprobat, în cadrul şedinţei din 11 septembrie, nivelul compensărilor care se vor acorda ploieştenilor consideraţi vulnerabili, atât pentru persoanele care utilizează ca sursă de încălzire a locuinţei energia termică din sistemul centralizat, dar şi pentru cei care utilizează gazele naturale, energia electrică (numai în cazul consumatorilor pentru care s-a constatat, în urma anchetei sociale, că nu deţin altă sursă de încălzire), lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Pentru prima dată la Ploieşti, vor beneficia de ajutorul de încălzire şi locuitorii de la case, nu numai cei de la bloc.
Potrivit aceleiaşi hotărâri a aleşilor ploieşteni, vor putea solicita ajutor de încălzire familiile ale căror venituri medii nete lunare pe membru de familie se încadrează între zero şi 1.400 de lei, cu menţiunea că, în cazul familiilor monoparentale, limita maximă a veniturilor pe membru a crescut până la 1.800 de lei. În ceea ce priveşte persoanele singure, limita maximă a venitului mediu în care trebuie să se încadreze pentru a primi compensaţia la încălzire este de 1.500 de lei.
Nu vor putea solicita ajutor de încălzire ploieştenii care au un al doilea autoturism sau a doua locuinţă aflată în proprietate integrală de către membrii familiei, care deţin alte clădiri sau spaţii cu altă destinaţie decât de locuinţă, precum şi cei care deţin terenuri care depăşesc anumite suprafeţe, în funcţie de zona în care se află acestea.
De asemenea, nu vor avea dreptul la ajutoare la încălzire ploieştenii care au datorii la bugetul local, dar nici ploieştenii care au restanţe la întreţinere mai mari de trei luni.
Violeta STOICA