Municipalitatea ploieşteană a reuşit, în urma negocierilor avute cu GDF Suez Energy România, să obţină un preţ foarte bun, la jumătate comparativ cu momentul începerii discuţiilor, pentru imobilul situat pe Bd. Independenţei din Ploieşti, la numărul 10, vizavi de fostul sediu al Casei Căsătoriilor.
Astfel, ultima ofertă a municipalităţii ploieştene – de 400.000 de euro, pentru clădirea şi terenul aferent din apropierea centrului oraşului – a fost supusă aprobării consilierilor locali, în cadrul şedinţei care a avut loc ieri. În unanimitate, a fost aprobată achiziţionarea imobilului în care vor fi transferate Serviciul de Stare Civilă şi Evidenţa Populaţiei, locaţia fiind cea în care se vor oficia, după reamenajare, căsătoriile la Ploieşti.
Imobilul pentru care aleşii locali şi-au dat ieri acordul pentru a fi cumpărat este compus din teren, în suprafaţă de 1.205,55 mp, şi două corpuri de clădire : C1 cu o suprafaţă ocupată la sol de 420,21 mp şi cu regim de înălţime D+P+1 şi C2 – cu suprafaţă ocupată la sol de 133,68 mp şi cu regim de înălţime P+1.
Preţul de 400.000 de euro este plătibil în două rate anuale, la care se adaugă TVA, în valoare de 96.000 de euro.
Serviciul de Stare Civilă al municipiului Ploieşti, care cuprinde inclusiv oficierea căsătoriilor, îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, la parterul Palatului Administrativ, după ce clădirea de pe Bulevardul Independenţei – aflată în faţa celei pentru care s-a dat acordul de achiziţie – a fost retrocedată în 2008 moştenitorilor foştilor proprietari. De atunci, au avut loc negocieri cu moştenitorii, însă acestea au eşuat din cauza preţului cerut municipalităţii de către aceştia. Astfel că Primăria Ploieşti a recurs la o altă variantă în ceea ce priveşte achiziţionarea unei clădiri în care să funcţioneze activitatea Serviciului de Stare Civilă, care s-a şi concretizat.
V.S.