Evoluția pozitivă a indicatorului s-a datorat în special îmbunătățirii indicatorului condițiilor curente.

Indicatorul de încredere macroeconomică are valori cuprinse între zero (lipsa încrederii) și 100 de puncte (încredere deplină în economia românească) și este calculat pe baza a șase întrebări cu privire la condițiile curente referitoare la mediul de afaceri și piața muncii, anticipațiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale.

„Indicatorul condițiilor curente a fost de 33, în creștere față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor a înregistrat valoarea de 56,9 (cu un punct mai mică decât valoarea înregistrată în luna anterioară), arată sondajul remis.

Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează și anticipațiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflației, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condițiile macroeconomice globale și prețul petrolului.

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, pentru orizontul de timp de șase luni, valoarea înregistrată este 4,4600, față de 4,5000 în luna anterioară, iar pentru 12 luni este de 4,5000, valoare similară cu exercițiul anterior.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA).