Pentru a marca, aşa cum se cuvine, revenirea în Sala Sporturilor Olimpia după o pauză de 2 ani, CSU Asesoft pregăteşte un spectacol cu adevărat grandios. Mai precis, vineri, 4 octombrie, de la ora 19:00, campionii le dau întâlnire fanilor în noua „Olimpia” adusă la standarde europene, pentru o prezentare în stil NBA, un meci amical cu Steaua CSM Bucureşti şi multe alte surprize adresate iubitorilor baschetului ploieştean.

Revenirea la catedra Ligii Naţionale, o experienţă în grupele EuroChallenge şi apărarea cu succes a titlului reprezintă trei borne importante atinse la Brazi, în istoria scurtă, dar „agitată” a clubului ploieştean. Sunt momente frumoase la care „alb-albaştrii” se vor uita în urmă cu plăcere, dar care obligă la noi performanţe, de un cu totul alt calibru, în momentul întoarcerii „acasă”. Sala Sporturilor Olimpia este pregătită să guste, din nou, din „fructul succeselor”, să vibreze la meciurile din EuroCup şi să „înghită”, asemenea unui vulcan, orice adversar venit să calce pe parchetul noii arene a Ploieştiului.

Sub lumina reflectoarelor

„Seara campionilor” va începe la ora 19:00, când toţi componenţii noii echipe a Asesoftului îşi vor face, pe rând, apariţia pe teren, în aplauzele publicului. „Garda veche”, compusă din Burlacu, Szijarto, Tica şi Mohammed, dar şi mai tinerii Negoiţescu, Dumitrescu, Movileanu, Neagu, Ene şi Ianuli, îi va însoţi pe jucătorii transferaţi în această vară: Filip Adamovic (24 ani), component al primei reprezentative a Bosniei, Christopher Dunn (30 ani), MVP-ul ultimei ediţii a campionatului maghiar, Jonte Flowers (28 ani), unul dintre cei mai buni marcatori în EuroChallenge şi în prima ligă finlandeză, Dragan Zekovic (26 ani), pivot cu experienţă, şcolit în puternicul campionat al Serbiei, Gerald Lee (26 ani), component al primei reprezentative a Finlandei, alături de care a participat la Campionatul European din Slovenia, şi, nu în ultimul rând, Adrian Guţoaia (23 ani), căpitanul selecţionatei universitare a României şi jucător de bază al echipei naţionale.

„Big Blue”, noua mascotă a campionilor

Ca în fiecare an, CSU Asesoft doreşte să atragă toate privirile în „time-out-uri” şi în pauzele dintre sferturi. Noua trupă de majorete a clubului ploieştean şi „mascota-rechin” Big Blue vor face deliciul publicului la meciurile de pe teren propriu, în noul sezon, aşa cum a ţinut să precizeze preşedintele executiv Ionuţ Georgescu. „Avem nu doar cea mai bună echipă de baschet din România, dar şi cele mai frumoase fete şi o nouă mascotă. Ne dorim să devenim adevăraţi răpitori pentru adversarii noştri din Liga Naţională, cât şi pentru cei din EuroCup, iar rechinul Big Blue va avea un loc aparte în tabăra campionilor”.

Duel în familie

La primul meci din „Olimpia”, suporterii ploieşteni se vor bucura de prezenţa unei întregi „armate” de campioni. Cei ai casei se vor află faţă în faţă cu mai mulţi foşti jucători ai Asesoftului, actualmente echipieri ai Stelei, cea mai galonată echipă din baschetul românesc, cu 22 de titluri de campioană. Adrian Tudor, Mihai Paul, Virgil Stănescu, Ionel Dodoc şi Robert Nyakundi se vor afla de partea cealaltă a baricadei, la fel ca Mladen Jojic, antrenor care a dictat startul hegemoniei lui CSU în Liga Naţională.
„Va fi, cu siguranţă, un meci pe cinste. Steaua are în componenţă jucători care au scris istorie în tricoul Asesoftului, fiecare cu cel puţin un titlu cucerit la Ploieşti, iar Mladen Jojic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Băieţii se cunosc foarte bine, sunt prieteni în viaţa de zi cu zi, dar, pe teren, nu va fi loc de concesii”, a completat Ionuţ Georgescu.