In fiecare an, în luna septembrie, cetatenii europeni sarbatoresc Săptămâna Europeană a Mobilităţii (16-22 septembrie). Anul acesta, tematica evenimentului se va concentra pe calitatea aerului -„CLEAN AIR-IT’S YOUR MOVE!” (Aerul curat-Miscarea ta!). Miscarea in aer liber, cu mijloace de transport nepoluante, va fi aspectul pe care dorim sa il mediatizam cel mai mult in aceasta saptamana speciala. Astfel, indemnam populatia Municipiului Ploiesti sa foloseasca bicicletele, mijloacele de transport în comun sau sa aleaga mersul pe jos.

In vederea atingerii scopului actiunii, Primaria Municipiului Ploiesti, impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, va monitoriza calitatea aerului si a zgomotului urban pe Bulevardul Independentei, intr-o zi cu trafic normal (vineri-20 septembrie), comparativ cu rezultatele analizelor de aer si zgomot dintr-o zi in care traficul va fi oprit in zona respectiva (sambata-21 septembrie).

De asemenea, pe Bdul Independentei vor avea loc o serie de actiuni de antrenare la miscare a cetatenilor din Municipiul Ploiesti, sub indrumarea unor profesori de educatie fizica (sambata 21 septembrie, intre orele 10.00-11.00).