Un turist din Bucureşti a fost salvat, duminică după amiază, de salvamontişti, după ce şi-a fracturat piciorul în timp ce parcurgea un traseu de abrupt din Bucegi. Aventura tânărului pe munte se putea sfârşi destul de rău dacă prietenii acestuia nu ar fi văzut întâmplarea şi nu ar fi cerut ajutorul în timp util. Incidentul survine la doar câteva zile după ce un alt turist de 36 de ani din capitală şi-a pierdut viaţa pe traseul dintre cabana Vârful Omu şi cabana Mălăieşti.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a urcat din Buşteni, cu un grup de prieteni pe traseul Văii Albe, care face legătura cu platoul Bucegi. Cu toate că tinerii erau echipaţi cu adidaşi, iar fetele încălţate cu pantofi cu toc, aceştia nu au renuţat la ascensiune deşi se aflau pe o porţiune plină de gheaţă şi zăpadă. La un moment dat tânărul a alunecat şi a căzut mai mulţi metri într-o crevasă, fracturându-şi grav piciorul drept. Văzând ce s-a întâmplat prietenii acestuia au cerut ajutorul şi au aşteptat sosirea salvamontistilor.

Oamenii muntelui spun că inconştienţa acestor tineri de a se deplasa neechipaţi pe un traseu accidentat plin de zăpadă şi gheaţă, îi putea costa viaţa. A fost nevoie de câteva ore de muncă pentru a-i aduce în siguranţă la baza muntelui.

Salvatorii montani reamintesc turiştilor că deşi ne aflăm în plină vară, în această perioadă a anului, majoritatea traseelor de abrupt din Bucegi mai au porţiuni pline de zăpadă.

Turistul a fost coborat în siguranţă, pe targă, în staţiunea Buşteni, de unde a fost preluat de echipaje medicale şi transportat la spitalul de Ortopedie din Azuga.